Menu

WordCamp 2012

För en tid sedan sen gick äntligen WordCamp Stockholm av stapeln. Att det skulle bli så presenterades av TDH på vår WordPress Meetup som vi höll tidigare i år. Superkul!

På det här evenemanget presenterade vi två av våra hittils opublicerade projekt där vi använt WordPress som utvecklingsplattform för att göra lite större och häftigare sajter än vad WordPress generellt används till.

Genom att använda WordPress på det här sättet kan vi göra sajter som egentligen skulle varit förbehållna större CMS system alternativt använt ramverk. Kraften som vi hämtar från WordPress enorma community gör att vi gör dessa sajter på otroligt mycket kortare tid än om de hade gjorts i något större CMS. Detta är något som våra klienter tycker om, eftersom vi tar betalt per timma.

Vi berättade hur vi gått tillväga, hur vi tänkt samt hur processen sett ut kring utvecklingen av projekten, samt berätta om våra framtidsplaner kring ramverket vi skapat för att kunna göra sajter som dessa.

Vår förhoppning är att ramverket vi skrivit skall släppas som öppen källkod. Just nu är vårt ramverk dock en oslipad diamant och behöver mycket mer dokumentation och  mer generalisering innan vi kan släppa det så att alla kan få full användning av det. Så om ett par sådana här sajter till hoppas vi kunna släppa det och komma alla till gagns, men innan dess måste vi tyvärr hänvisa till att man kontaktar oss om man skall använda det då det som sagt är en smula odokumenterat.

Jimmy medverkade även i en paneldebatt kring affärsutveckling & hur vi bör utveckla vårt community för att WordPress skall kunna bli ännu bättre som avslutning på dagen.

Tack för ett superbra WordCamp Stockholm 2012! För att se mer bilder / filmer från eventet, kolla wpsthlm.se

Den sköna bilden är av Daniel Carlbom