Menu

15 WordPress CMS tillägg som förbättrar redaktörsupplevelsen

WordPress är världens mest använda CMS system. Trots det har WordPress ganska många brister för en redaktör som man måste lösa med plugins. Att veta vad för tillägg som är bra att använda är färskvara och behöver revideras med jämna mellanrum allteftersom WordPress utvecklas och plugins slutar fungera. Här är 15 tillägg som vi tycker förbättrar upplevelsen för en redaktör avsevärt och har blivit måsten i installationerna vi gör för våra kunder.

Duplicate Post

Med Duplicate Post så blir det enkelt att klona en post eller en sida. Superbra om man har ett inlägg som man vill utgå ifrån för att skriva ett nytt inlägg.

Repo

Enable Media replace

Med Enable Media replace så kan man äntligen byta ut uppladdade filer. Ett vanligt problem är att man har tex en katalog i .PDF som man länkat till på 50 ställen. Istället för att ändra länken på alla 50 ställena så byter man bara ut filen. Supersmidigt!

Repo

CMS Tree page view

Har man många sidor blir det lätt ganska struligt med alla sidor och hierarkier. Med detta tillägg kan man se dem snyggt uppradade i en trädstruktur.

Repo

Admin menu tree page view

Detta tillägg fungerar som CMS Tree page view, men här kan man se sidorna direkt i menyn.

Repo

Dynamic widgets

Ett tillägg för att kunna styra över widgets extremt noggrant. På så sätt kan man sätta kontextuell information till en viss sida eller ett visst nyhetsinlägg på ett mycket enkelt sätt. Går även att styra över betydligt smalare saker som datum, användare, webbläsare mm. Extremt mångsidigt!

Repo

Simple History

Loggningen i WordPress är ganska pinsam, och det blir lätt att det blir snurrigt vem som gjorde vad. Med detta tillägg kan man se vem som gjort vad och när på ett enkelt sätt.

Repo

Subpages Extended

Väldigt ofta finns det ett behov av att visa undersidor i olika kontextmenyer. Tillsammans med Dynamic Widgets är detta ett superbra tillägg som gör det supersmidigt att göra och administrera en webbplats.

Repo

Contact Form 7

Att samla in leads på olika sätt är viktigt. Detta tillägg är ett smidigt och stabilt sätt för att jobba med formulär på ett smidigt sätt.

Repo

Codestyling localization / WPML

Många gånger om man hämtar hem tillägg så är tillägget enbart på Engelska. Det blir helt klart inte enhetligt för varken besökaren eller redaktören. Med hjälp av dessa verktygen kan man översätta tillägget så att man får det på språket man vill. WPML är i grunden även ett flerspråksverktyg för allt innehåll i WordPress.

RepoRepo

Admin menu editor

WordPress är enkelt, men ibland vill man dölja vissa saker, döpa om andra och lägga en genväg för en tredje. Med Admin menu editor kan man göra detta på ett enkelt sätt, så att det går snabbt och enkelt för redaktörerna att hitta i administratörsinterfacet.

Repo

Google Analytics for WordPress

Man måste följa upp sina webbsatsningar, och då är Google Analytics ett bra val. Vi använder ofta denna pluginen för att sköta den integrationen.

Repo

Simple Notices

Ibland kan det vara nödvändigt att skriva ut ett meddelande till samtliga kunder. Om man till exempel är på semester eller har ett litet företag där man är sjuk. Eller om man har någon form av driftsstopp och vill kunna visa upp detta enkelt för all. Med detta tillägg får man sån funktionalitet på ett enkelt sätt.

Repo

User switching

Om man behöver hjälpa en användare så är det oerhört bra att kunna se ur deras ögon. Med User switching kan vi tillfälligt ”hoppa” och bli den användaren så att vi ser exakt det som den användaren ser.

Repo

WordPress SEO

Självfallet vill vi kunna ändra våra titlar och få lite tips när vi som redaktörer jobbar med sökmotoroptimering. Med detta tillägg kan vi snabbt och enkelt ändra titlar och annan relevant data.

Repo

Add custom post types archive to nav menus

Av någon anledning går det inte att lägga till CPT arkiv till menyn i WordPress som standard. Detta tillägg löser biffen.

Repo

Har du några tips på andra bra tillägg? Tipsa oss gärna i kommentarerna!