Historien om Sveriges största WordPress- och WooCommerce-webbyrå

Angry Creative är idag Sveriges premiumval av digitalbyrå inom WooCommerce och WordPress. Här är några av milstolparna vi passerat i resan till där vi är idag.

2005

E-handel från studentkorridoren

Vår Grundare Jimmy Rosén drygade ut den annars ganska så fattiga studentkassan genom att starta E-handel från sin studentkorridor. Jimmy köpte restlager billigt och sålde dem sedan i sin butik. Satsningen dog ut när stora investeringar (lager, logistik med mera) krävdes och studentkorridoren inte längre räckte till.

2006

Jimmy faller för WordPress

Jimmy hjälper vänner och bekanta med sina webbplatser och bloggar. Genom ett tips från en vän introduceras Jimmy för WordPress, ett enkelt blogg- och CMS verktyg som man med lite uppfinningsrikedom kunde förvandla till ett riktigt bra publiceringssystem för webbplatser.

Att WordPress är Open Source är viktigt för Jimmy eftersom han är ganska ideologiskt lagd. Han är också en nörd.

2007

Angry Creative grundas

Efter sin E-handels satsning insåg Jimmy att han var duktig på affärsutveckling och digital marknadsföring. Han beslutade sig för att vid sidan av sina studier använda sina kunskaper för att hjälpa företagskunder att lyckas och se bra ut på Internet. Sagt och gjort, Angry Creative grundades och WordPress blev det publiceringsverktyg Jimmy förespråkade.

2009

Angry Creative blir Jimmys heltidsjobb

Efter avslutade studier tog Jimmy examen rätt ut i skenande lågkonjunktur. Jimmy spottade sig i näven och beslutade sig för att satsa på Angry Creative. Jimmy satte ett omsättningsmål och sade till sig själv att om han kom dit, så skulle han fortsätta, och om inte så blev det att flytta från Norrköping och söka ett "vanligt" jobb, för i Norrköping fanns det väldigt få jobb inom webb.

2010

Mission: Accomplished!

Jimmy når sitt omsättningsmål på kronan och fortsätter därför resan med Angry Creative.

Första kontoret

Företaget flyttar till Norra Promenaden ihop med Kafit AB, ett mindre IT-företag som jobbade med IP-telefoni, support och andra IT-lösningar.

2011

Angry Creative börjar anställa

Lågkonjunkturen har fått företag att titta på mer kostnadseffektiva alternativ till propreitära publiceringssystem och detta gör att Angry Creative blomstrar. Efter att ha landat sitt första större projekt så tar Jimmy klivet och börjar anställa.

En av de första anställda är Robin Björklund. På bild med cowboykodar-sombreron, som var en rolig hatt man fick ta på sig varje gång man var tvungen att cowboykoda.

Kontorsflytt

Eftersom det blev dags att anställa blev det också en kontorsflytt. Företaget flyttar in i lokaler på Gamla rådstugugatan i Norrköping. 55 kvadratmeter alldeles för oss själva!

2012

Vi anordnar vår första meetup

Vi anordnar vår första WordPress meetup med stor framgång. Cirka 150 personer kommer till oss i Norrköping och pratar WordPress. Mycket kul och lyckat!

Vi börjar med WordPress-förvaltning

Vi ser att nästan ingen annan webbyrå som jobbar med WordPress tänker på det längre perspektivet. Vi börjar utforma ett förvaltningserbjudande med målet att alltid vara best-in-class på vår marknad.

2013

Vi anordnar vår andra meetup

Efter förra årets succé anordnar vi ytterligare en större meetup. Cirka 120 personer kommer denna gången till Norrköping och pratar WordPress.

Vi utses till årets unga företag i Norrköping

Vi blir av företagarna i Norrköping utnämnda till årets främsta unga företag i Norrköping. Vi tackar och bockar för utnämningen!

Vi börjar arbeta med WooCommerce

Vi slutför vårt första större WooCommerce-uppdrag: En prenumerationstjänst där man får hem en box med produkter med jämna intervall.

2014

Vi anordnar vår första WordCamp

Vi anordnar vår första officiella WordCamp, som är en "officiell" branschträff och måste underkasta sig WordPress foundations regelverk. Cirka 170 personer dyker upp och pratar om allt möjligt WordPress-relaterat. 

Kontorsflytt

Angry Creative är nu 5 personer och med fler på väg, och våra 55 kvadrat börjar kännas väldigt trånga. Vi flyttar därför till Bråddgatan 7. Vi undrar om vi nånsin kommer kunna bli så många att vi fyller upp alla 160 kvm vi precis fått.

2015

Vi anordnar vår andra WordCamp

Vi anordnar vår andra officiella WordCamp, som är en "officiell" branschträff och måste underkasta sig WordPress foundations regelverk. Cirka 150 personer dyker upp och pratar om allt möjligt WordPress-relaterat. 

Eftersom detta är vårt andra år i rad behöver evenemangets huvudanordnare cirkulera, och därför blir kommande två år i Stockholm.

2016

WooCommerce silverpartner

Vi blir det första Svenska företaget att kunna kalla oss WooCommerce partner.

Vi delar in oss i arbetslag

Företaget växer och det går inte längre att samla alla i ett enda stort arbetslag. Vi börjar dela in oss i mindre arbetslag för att undvika onödiga störningsmoment.

Vi börjar ta ansvar över hosting

Då våra kunder förväntar sig att vi tar ett helhetsansvar för deras applikation kan vi inte längre lita på leveransen av våra hostingpartners. Vårt systerföretag Synotio bildas och investerar kraftigt i infrastruktur. Mängden driftsstopp minskar med 95%.

Kontorsflytt

Angry Creative har nu hunnit bli 12 anställda med fler på väg in, och det börjar bli väldigt livat i vår lilla lokal. Vi flyttar därför till nya, större lokaler på Bråddgatan 11 i Norrköping. Vi får där 475 kvm yta att sträcka ut benen på. Det skall väl ändå räcka?

Meetup Norrköping

2017

WooCommerce guldpartner

Vi blir som enda Svenskt företag WooCommerce guldpartner.

Vi blir nominerade till årets ambassadör i Norrköping

Vi blir tillsammans med Kolmårdens djurpark och Bråvallafestivalen nominerade till årets ambassadörer för Norrköping.

Nytt kontor: Malmö

Angry Creative öppnar upp en filial i Malmö och börjar anställa utvecklare och hålla community-events även här.

2018

Vi anställer vår första designer

Efter att under många år endast arbetat med utveckling och utvalda designpartners så blir vi med inhouse-designer för första gången.

Mikaela Wärendh blir stjärnan som bygger upp vår designavdelning.