Absolut Art

En modern e-handel för modern konst

E-handel, Marknadsföring

Det som började med en annons- och reklamkampanj för Absolut Vodka, är idag ett helt community för konst. Med den nya e-handeln vill Absolut Art demokratisera förvärvandet av konst, genom att göra köpprocessen och leveransen lättillgänglig, snabb och sömlös. Webbplatsen ska, i likhet med Absolut Arts konstverk, lyfta fram och bidra till kulturell diversitet, mångfald och jämlikhet.

www.absolutart.com

Vad gjorde vi?

Förvaltning

Design

Backendutveckling

Frontendutveckling

WooCommerce

WordPress

Unifaun Online för smidig leverans

En viktig del med den nya e-handeln för Absolut Art har varit frakt och leverans. Detta ska vara enkelt och tillgängligt, smidigt och sömlöst – i enlighet med visionen om att demokratisera processen att förvärva konst. Med Unifaun, som vi har som ett kostnadsfritt tillägg till WooCommerce, hanteras all transportadministration på ett ställe. Genom att ordrarna skickas till Unifaun, kan Absolut Art enkelt skriva ut fraktsedlarna i bulk och kunderna får automatiserade meddelanden om sin order.

Signature Edition

I Absolut Arts nya e-handel kan kunderna köpa signerad konst i begränsad upplaga på ett snyggt, enkelt och interaktivt sätt. “Signature Edition” låter kunderna se signaturen i förväg, samt vilken utgåva det är: ”Next edition no. 13 out of 50”. Denna siffra ökas automatiskt vid varje köp och funktionen är även byggd så att den kommunicerar med Absolut Arts bildbank för signaturer.

Konstnärerna i fokus

Bland Absolut Arts konst finns både internationellt kända och erkända konstnärer liksom okända lokala konstnärer representerade. Här syns alla konstens riktningar och teman. Eftersom urvalet av konstnärer är en viktig del för Absolut Art, finns det landningssidor för var och en av konstnärerna där de lyfts fram. Detta är också en viktig del i kampen om att bidra till kulturell diversitet, mångfald och jämlikhet.