Beano.com

Beano.com är ett prisbelönt digitalt nätverk som besöks av mer än en miljon barn per månad

Marknadsföring

Beano är världens äldsta serietidning, publicerad av DC Thomson. En av Storbritanniens mest erkända varumärken, serien har skapat ikoniska karaktärer som Dennis och Gnasher, The Bash Street Kids och Minnie the Minx - det finns mer än makalösa 2000 karaktärer i deras arkiv! Först publicerad 1938, med mer än 4 000 utgåvor, är The Beano ett älskat varumärke som generationer av brittiska barn har vuxit upp med. Under nio decennier har det utvecklats decennium har det utvecklats genom ett världskrig, ett nytt årtusende och tillkomsten av digitala medium . Idag är beano.com ett prisbelönt digitalt nätverk som besöks av mer än en miljon barn i månaden, full av frågesporter, spel och naturligtvis en pruttkudde.

beano.com

Vad gjorde vi?

Konsultering

Konsultering

React Development

React-utveckling

WordPress.com VIP

WordPress.com VIP

Systemintegration

Migrering

WordPress

WordPress

Mobilvy

Ökad utvecklingshastighet med öppen källkod

Beano.com är en väl researchad webbplats som drevs på en anpassad plattform som behövde förändras för att göra vidareutvecklingen mer flexibel och ändå vara kostnadseffektiv. Beano.com-teamet ville inte göra alla de år av efterforskning som har lett till en otroligt välpresterande webbplats, men under ytan ville de bygga upp hela sidan med WordPress.

För att kunna migrera den enorma volymen innehåll så behövdes ett pat unika sätt att bearbeta data. Till exempel behövde ett par GB bilder sniteras, bearbetas och laddas upp enskilt och över flera olika innehållsformat som frågesporter och spel.

Desktopvy

Hög prestanda med WordPress.com VIP

WordPress.com VIP är ett webbhotell för företag som driver många av världens mest trafikerade webbplatser och stora globala varumärken.

Som WordPress.com VIP-partners kunde vi se till att Beano.com hade samma prestanda som tidigare men på en ny flexibel plattform. Som en relativt ny partner till WordPress.com VIP innebar detta en del lärande för vårt team för att säkerställa att applikationen och infrastrukturen fungerade i vacker harmoni.

För ytterligare förbättrad prestanda optimerades även analytiska processer tillsammans med Beano.com-teamet för att undvika resurs overhead.

Gutenberg och en pruttkudde

Anpassade Gutenberg-block – för att stödja innehållet för Beano.com och maximera den redaktionella flexibiliteten på webbplatsen var vi tvungna att (i teknisk mening) utforma och bygga anpassade Gutenberg-block som var kompatibla med den befintliga webbplatsens funktionalitet, UX och design. Detta var tuff uppgift med flera mycket involverade anpassade block.

En annan viktig del av Beano.com-upplevelsen är det relaterade innehållet. Vårt team arbetade tillsammans med Beano.com-teamet för att omarbeta den relaterade innehållsalgoritmen från den tidigare webbplatsen och återskapa den i WordPress baserat på taxonomier.

Den ursprungliga webbplatsen hade en interaktiv pruttkudde. Att säkerställa kontinuitet för pruttkudden låg naturligtvis högt upp på dagordningen 😉

Analys

Analysintegration med skydd för barn som högsta prio

Analysintegrationen för den ursprungliga webbplatsen var sofistikerad, omfattande och hade utvecklats under många år, allt med mandatet att den måste vara helt skyddande för barnens data. Att ta bort all denna logik och att sedan implementera och återskapa den på en helt ny WordPress-baserad webbplats var en process som innebar intensivt samarbete, testning och iteration med kundteamet.