Biabed

En Svensk Klassiker sedan 1969

E-handel

Historien och idén bakom Biabed startades genom en hundägares kärlek och omtanke till sitt husdjur. Allting startade genom att Bia, en dobermann saknade en alldeles egen sovplats som var ergonomisk och bekväm. Bengt, Bias ägare, som vid denna tidpunkt arbetade inom möbelindustrin fick en ide och tog saken i egna händer och skapade en hundbädd som skulle bli en svensktillverkad klassiker. Sedan dess har tillverkningen fortsatt i högt tempo och ett företag växte fram Idag 53 år senare tillverkas deras produkter lokalt i deras fabrik i Valdemarsvik. Dem säljer fortfarande samma modell som startade allt och många fler modeller i det familjeägda företaget.

www.biabed.com

Vad vi gjorde?

Hosting

Design

WordPress

Underhåll

Konsultering

Konsultering

WooCommerce

Frontendutveckling

Multisite

En välarbetat köpresa ökar konvertering

Biabed kom till oss med syftet att få hjälp med att leverera deras vision, nämligen att erbjuda premiumprodukter där hunden står i fokus med en säker och ergonomisk sovplats. Genom att människans bästa vän har en trygg och bekväm sovplats, där den kan få tillräckligt med sömn, minskar risken till stress och ett försvagat immunförsvar. 

För att kunna leverera deras vision och mål hjälpte vi dem  att förbättra deras e-handel för att i sin tur kunna öka sin konvertering och samtidigt presentera en vacker hemsida till sina kunder och återförsäljare. 

Biabed hade i början av vårt samarbete en låg konvertering trots ett stadigt flöde av trafik på hemsidan. Deras hemsida arbetade långsamt och hade en komplicerad köpresa med allt för många klick innan man kunde nå sitt mål. Genom att förenkla och implementera en väl genomarbetat köpresa kunde vi förenkla processen som resulterar i ökad konvertering.

Qala Multimarket med nyckelfunktioner

Qala Multimarket är ett tillägg i Wordpress internationaliserings specifika funktioner som passade perfekt till Biabed när dom nu har expanderat sin verksamhet till Norge. 

Qala Multimarket har bland annat funktioner som språk-/webbplats växlare, som är en viktigt funktion för användarupplevelsen i en internationellt baserad e-handel. Det gör det enkelt för användare och kunder att byta mellan språk som passar dem bäst.

Speciallösning som effektiviserar kundupplevelsen

En unik lösning vi tog fram var storleksguiden som hjälper hundägare snabbt och smidigt att hitta rätt bädd till deras hund beroende på vilken ras de har. Varje produktsida har en storleksguide där du kan hitta din hundras och vilken storlek som du ska välja!