Martlets

Ökat antal donationer för lokal välgörenhet

E-handel, Marknadsföring

Martlets är en lokal välgörenhetsorganisation som tillhandahåller viktiga tjänster till människor som drabbats av terminal sjukdom i Brighton och Hove.Deras expertgrupp ger bästa möjliga vård och stöd och hjälper patienterna att leva till fullo under den dyrbara tid de har. Mer än 25 000 människor har stöttats och vårdats av Martlets sedan 1997. Användningen av teknik har förändrats enormt under de senaste åren. Som organisation är det därför viktigt för Martlets att anpassa sig till detta i enlighet med utvecklingen av användarnas beteenden och behov.

www.martlets.org.uk

Utmaningen

Innan lanseringen av den nya webbplatsen använde Martlets-teamet ett skräddarsytt CMS. Med tiden upptäckte teamet att de hade börjat växa ur funktionaliteten som den tidigare sidan erbjöd och den användarvänlighet det gav för innehållsskapande och redigeringsverktyg.

Martlets avsikt var att förenkla processer för välgörenhetsdonation och event-registrering, öka deras e-handelsförmåga och skapa en mer effektiv online-remissdestination för proffs. Sammantaget ville de att deras digitala närvaro skulle vara mer patient- och supportorienterad. Ett av huvudmålen var att prioritera donationer och insamling till välgörenheten. WordPress var den perfekta lösningen för att hjälpa till att uppnå dessa mål.

Designa och process med slutanvändaren i åtanke

Vi var en perfekt match! Regelbunden och tydlig kommunikation mellan de två grupperna under hela projektet innebar att vi kunde arbeta effektivt. Detta gjorde det möjligt för oss att bygga en bra relation mellan våra organisationer. Martlets kände att de fullt ut kunde lita på oss och var mycket klara med vad de förväntade sig från oss gällande arbetets scope inom budget och tidsram.

WordPress gav Martlets-teamet kontroll över sin webbplats och kommer över tid att minska ägandekostnaderna, eftersom valet av en öppen källkodslösning innebär att det inte kommer att finnas några pågående programvarulicensavgifter. WordPress tillåter nu Martlets att göra ändringar på webbplatsen snabbt och bekvämt, utan begränsningar eller blockeringar.

WordPress lyfter Martlets

För att fortsätta att erbjuda högsta möjliga vård och service till sitt lokala samhälle, förlitar sig Martlets på donationer från allmänheten. Deras nya webbplats har gjort det lättare för besökare att göra just det, med en förbättrad UX och kundresa som resulterat i en ökning av antalet besökare till Doneringssidan med 150% och en ökning av antalet donationer med 52%.