Hem / En dag i med...Isabella Quach

En dag i med.. marknadsföringspraktikant Isabella Quach

David Lockie: Tack för att du har tagit din tid för att prata med mig idag! Låt oss starta från början. Hur kommer det sig att det slutade med att du ville arbeta med marknadsföring? 

Ända sedan gymnasiet har jag varit intresserad av att jobba med marknadsföring. Jag studerade ekonomi i gymnasiet och där var det att man skulle välja mellan två olika inriktningar – redovisning eller marknadsföring. Jag valde alltid marknadsföring eftersom det är roligt och låter en vara kreativ. 

DL: Härligt. Du gör din praktik hos Angry Creative i tre månader för tillfället och håller på med ett projekt , att skapa en mätplan med mig vilket är ganska utmanande. Det har varit mycket på gång!  Var det som du hade förväntat dig? Vad har varit annorlunda från det du har förväntat? 

För att vara uppriktig så gillar jag upplägget väldigt mycket eftersom det har det varit väldigt tydligt sedan start. Redan när vi hade en intervju så frågade jag dig om upplägget och du var väldigt tydlig med en mätplan, vilket fick mig att känna mig säker att vi hade ett approximativt upplägg på vad jag skulle göra varje vecka. Jag kände att praktiken skulle bli bra då det var strukturerat. 

DL: Är det vad du har förväntat dig? Har det blivit svårare eller en aning lättare?

Jag skulle vilja säga att de första veckorna var ganska utmanande då du var på semester och gav mig ganska många uppgifter. Jag antar att det var för att du ville att jag skulle ha något att arbeta med medan du var borta, så jag har inget emot det. Det var lite mycket men det var inte något som störde mig särskilt mycket. Jag är en person som gillar att slutföra mina uppgifter så jag hade en del att arbeta med. Även om det var en del så tycker jag att det var bra för att jag lärde mig mycket. 

Illustration för analys

DL: Snyggt. Låt oss tänka att jag för tillfället är en student och letar efter en praktikplats. Vad skulle du vilja säga är annorlunda med upplevelsen från dag till dag, i och med att du är under en utbildning samt i en affärsmiljö? Vad har du blivit van med?

Jag har definitivt blivit van vid rutiner och planering: Vad jag måste göra under dagen. Det är ganska likt skolan men det är mer praktiskt istället. Jag känner att jag kan fråga dig om allting exempelvis det jag inte är säker på, vilket är bra då du är tillgänglig. Vi har exempelvis jobbat med en del uppgifter tillsammans som jag inte har vetat om tidigare [vi har jobbat en hel del med Google’s Help/Hub/Hero content strategi som du introducerade]. Det var väldigt nytt och användbart. 

DL: Det låter som att det är mindre struktur, mer praktiskt och mycket lärande. 

Ja. Jag gillar det för att jag känner att jag kan utvecklas här. 

DL:  Det är en bra övergång till nästa fråga vilket är: låt säga att du blir klar med skolan. Vad skulle du vilja göra med allt du har lärt dig, dina kunskaper. Vad skulle ditt drömjobb vara efter skolan? 

Jag tycker att det här är väldigt roligt eftersom jag får analysera och försöka hitta lösningar till allt. Det är väldigt intressant exempelvis hur en kund beter sig och finna lösningar där man ska locka in kunder. Det är sådana utmaningar jag gillar att lösa. Så absolut, skulle jag vilja fortsätta arbeta med detta. 

Isabella Quach profilbild

DL: Skulle du kunna berätta hur en dag i ditt liv under praktiken skulle se ut? 

Absolut. Jag vaknar upp och förbereder mig själv om vad jag ska göra under dagen. Det är flexibla timmar, ibland försöker jag börja jobba klockan 7, för att sluta kl 15. Oftast börjar jag klockan 8 på morgonen och slutar klockan 16. På måndagar och onsdagar har jag möten med dig. Är det någonting jag inte förstår eller har fastnat på, då frågar jag dig. Annars försöker jag själv hitta lösningar först och sedan fortsätta med det jag gör. Jag gillar att min dag är strukturerad. Det som var så bra i början var att allt var planerat och att jag fick en bra introduktion om företaget; webbyrån och produkten i sig. På så sätt vet jag vad jag gör och varför jag gör det. 

DL: Vad gör du på din fritid efter jobbet? Tar du en löprunda eller vad gör du? 

Efter jag är klar med praktiken så brukar jag gymma. Om jag inte gymmar då jobbar jag extra på en möbel och dekoration butik. Träning har hjälpt mig att tänka klart och jag mår mycket bättre efter ett träningspass. Jag älskar det. 

DL: Vad gör du när du gymmar? Lyfter du vikter eller gillar du att köra cardio?

Ja, jag lyfter vikter. Jag är ändå ganska stark 😂  skulle jag vilja säga. Kanske inte så mycket på överkroppen men mina ben är ganska starka. 

DL: Hjälper lyftandet när du jobbar på möbelbutiken? Lyfter du bord och visar vad du går för? 

Jag hanterar ordrar och har hand om kassan så då krävs det inte att jag lyfter på jobbet!

Illustration för träning

DL: Trevligt. Låt säga att du har haft en lång dag på jobbet och du har varit på gymmet, hur kopplar du av senare på kvällen? 

Jag skulle inte börja med att titta på en serie för då hade jag förmodligen inte slutat titta på den! Ibland klickar jag mig runt på Youtube och tittar vlogs – influencers som vloggar om sig själva och om sitt liv. 

Ibland träffar jag mina vänner. I Sverige släpper de restriktioner imorgon vilket betyder att man kan vara ute som vanligt. Tidigare har restauranger och barer varit öppna till en viss tid. Jag skulle vilja säga att jag inte har så mycket fritid över, men jag försöker balansera allt: praktiken, träningen och skola. Ja, så allt jag har pågående nu tar all min tid. 

DL: Det låter som en bra balans! Tack för att du berättar för mig om din dag. Är det något annat du vill berätta för personer som kan tänka sig praktisera eller tänker på att arbeta med marknadsföring?

Jag är väldigt nöjd med min praktik och är tacksam över att få vara här. Jag har pratat med mina klasskamrater kring deras praktik.  De flesta praktikplatser har inte lika strukturerad upplägg som jag har fått, vilket jag är väldigt nöjd med. Jag gillar att ha allting planerat och dokumenterat. Jag tycker även att du och jag kommer bra överens och jobbar bra ihop. Vi får väldigt mycket saker gjort. Alla har varit väldigt trevliga och välkomnande, vilket har bidragit till en trevlig stämning. Jag blir inspirerad och motiverad till att prestera bättre. 

DL: Vad skönt att höra! Jag är glad att du trivs här. Tack för att du delat med dig detta idag!

Om du är intresserad av att jobba med ett företag med fokus på WooCommerce och som gillar att analysera data, ta reda på mer och kontakta oss gärna!