Hem / Facebook Open Graph Scraper

Facebook Open Graph Scraper

Ta kampen mot konstiga delningsbilder på Facebook

Att synas på sociala medier är en viktig del av många företags marknadsföring. Med plugins som Wordpress SEO kan man bestämma hur olika sidor ska se ut när de delas på till exempel Facebook. Med detta tillägg kan man till exempel sätta standardbilder men även se till att ”rätt” bild visas på Facebook när man delar adressen.

Det många inte vet om är att Facebook sparar ner all delningsdata på sina egna servrar för att slippa hämta bilder och text varje gång som ett inlägg delas, vilket oftast är en väldigt bra egenskap då det är snällt mot ens egna server. När datan har legat där i 30 dagar så uppdaterar Facebook datan. Men om man till exempel delar ett inlägg internt via Facebook Messenger innan det är färdigskrivet, eller om man vill ändra delningsbild efter att inlägget publicerats så blir detta ett problem.

Ett sätt att lösa detta på innan har varit att manuellt säga åt Facebook att uppdatera sin cache, men har man många inlägg så kan detta bli en väldigt tidskrävande uppgift.

Efter att många av våra kunder stött på detta problem så bestämde vi oss för att skriva en plugin som löser detta, kallat Facebook Open Graph Scraper. Varje gång en sida / post skapar eller ändras så säger pluginen åt Facebook att tömma sin cache och hämta hem den nya informationen. På så sätt kan man alltid vara säker på att när ens inlägg delas på Facebook så följer rätt bild och text med.

Tillägget är kostnadsfritt och går att hämta hem via WordPress officiella tilläggsdatabas.