Hem / Inga brutna länkar med WordPress 4.6

Inga brutna länkar med WordPress 4.6

Senaste WordPress-versionen, WordPress 4.6, innehåller flera nya funktioner som gör livet lite enklare för webbredaktörer. Bland annat en automatisk länkkontroll och smidigare uppdateringar.

Tisdagen den 16 augusti släpptes den skarpa versionen 4.6 av Wordpress som har föregåtts av två betor och en releasekandidat. 272 människor har deltagit i arbetet med releasen.

Det är ingen stor release, men den innehåller flera små förbättringar som gör upplevelsen för redaktörer lite bättre:

Automatisk länk-kontroll. Den nya versionen kontrollerar automatiskt att en länk är rätt formaterad och markerar felaktiga länkar med rött när du arbetar i visuellt läge. Om du använder länkverktyget slipper du brutna länkar för att du slarvat med en adress.

Uppdateringar sker på samma skärm. Meningslösa mellansidor vid uppdatering av teman och plugins har tagits bort.

Utnyttjar inbyggt typsnitt. Tidigare använde WordPress typsnittet Open Sans för administrationsgränssnittet. Nu utnyttjas ditt operativsystems standard-typsnitt. Det snabbar upp systemen.

Undvik innehållsförlust. Nya versionen sparar det du skriver i webbläsaren var femtonde sekund för att du inte ska tappa innehåll om du har problem med din uppkoppling. När du återfår kontakt med servern sparas versionen i webbläsaren eftersom den är den senaste.

Senaste översättningen. Nu hämtar WordPress den senaste översättningen av WordPress eller något plugin så fort den är tillgänglig.
Läs mer om WordPress 4.6 hos Wordpress.org.