Hem / Praktik: Att arbeta i team.

Praktik: Att arbeta i team.

Nu är det snart min sista vecka här på Angry Creative. Då kan det passa sig att skriva ett blogginlägg om hur vi praktikanter har jobbat tillsammans.

Det hela började med att. Två och två i team. En designer och en utvecklare. Planera sprinter och uppskatta tid.

Jag och Christoffer har nu under tre veckor arbetat tillsammans i ett team. Vårt team är tänkt att vara en tight arbetsgrupp där designer och utvecklare jobbar sida vid sida. Det har vi faktiskt gjort också, rent bokstavligt, för vi sitter faktiskt vid varsitt skrivbord brevid varandra. Förutom rent rumsligt har vi även arbetat sida vid sida med memecak.es när det gäller planering och utförande också.

Det första vi började med vara att starta upp ett projekt i Basecamp. Det är ett webbaserat projektlednings- och samarbetsverktyg. I Basecamp samlar man allt som har med projektet att göra, allt från user stories till serveruppgifter. Vi har lagt upp arbetet så att vi jobbar med versioner veckovis. Så varje måndag lägger vi upp var vi tror att vi hinner med under den följande veckan som uppgifter i basecamp varje uppgift får en ansvarig, antingen mig eller Christoffer. Därefter jobbar vi igenom alla punkter så gott det går.

Varje morgon har hela kontoret en daily stand up, men det är inte skämt som har huvudfokus. Istället berättar varje person om vad som gjordes under gårdagen och vad som ska göras under dagen. Samt kryssar för på whiteboarden om några punkter är avklarade.

Varje fredag, som idag, går alla igenom hur det har gått i veckan och vad som har fungerat awesome och vad som har fungerat mindre awesome.

Summa summarum: Två och två team med en designer och en utvecklare är helt klart ett bra sätt utveckla en webbsida.