Hem / Praktik: Tredje och första veckan.

Praktik: Tredje och första veckan.

När exakt blir något en tradition? Enligt Svenska Akademin är något en tradition när det är en ”gammal sedvänja”. Det betyder att praktikantbloggningen varje fredag inte kan räknas som tradition riktigt än. Det är snarare en rutin, eller ”ett vanemässigt arbetssätt”, som Akademin skulle formulera det. Jag skrev mycket om rutin förra veckan, så jag ska inte gå in på det mer än att det är något jag och min nya praktikantkollega Christoffer till stor del saknar.

Då är det rätt bra att, tillsammans på ett eget projekt, utforska det arbetssätt som finns här på webbyrån. Idén är att vi jobbar som ett team på två där jag själv är designern och Christoffer är utvecklaren. Tillsammans ska vi gå från start till mål på ett väldigt speciellt projekt. Att skriva user stories och spela uppskattningspoker var inget jag hade gjort tidigare. Men det är trots det två element i processen som jag upplever som väldigt lärorika och bra tankeföda. Att gå från start till mål innebär för oss att först forma fram konturerna på konceptet för webbsidan. Sedan gäller det att ösa fram funktioner som vi tycker ska, borde, och möjligtvis kan finnas med. Därefter gäller det att prioritera utifrån budgeten. Vi prioriterade upp funktionerna och planerade in en första release. Den releasen kommer bara innehålla det som ligger högst upp i vår priolista.

Men! Det är en vecka dit, och vi vill inte riktigt bjuda på ett smakprov riktigt än. Vi får se om det kanske dyker upp något nästa vecka. Så för nu ska Christoffer fortsätta med sin kodkarate och jag återvänder till papper och penna för logotypskissande. Trevlig helg!