Hem / Praktikant: Max Bergström

Praktikant: Max Bergström

Hej, jag heter Max Bergström. Vanligtvis pluggar jag Grafisk Design och Kommunikation på universitetet i Norrköping, men under de närmsta sex veckorna ser schemat lite annorlunda ut. Jag har nämligen praktik här på Angry Creative.

I väldigt lång tid har jag intresserat mig för webbdesign. Redan när jag var 14 tog jag självutnämnt på mig uppdraget att designa (även fast det inte var mycket till design) och koda hemsidan till mitt innebandylag. Tyvärr var skola, idrott och andra intressen stora tidstjuvar på den tiden och jag tappade nästan hobbyn webbdesign helt. Men sen, i ettan på gymnasiet, tog jag en kurs som hette Webbdesign A. En kurs som öppnade mina ögon för CSS (Hallelujah!) och på nytt tände mitt intresse för webben. Sedan dess har jag, när jag har haft tid över, försökt lära mig en massa spännande saker och framförallt försökt att hänga med när det gäller utvecklingen i webbvärlden.

Den mest omfattande utvecklingen för mig har varit att ta klivet från statisk HTML över till dynamiska programmeringsspråk och CMS. Wordpress är och kommer nog att vara min personliga utmaning i en lång tid framöver. Att försöka hitta nya användningsområden i något som började som ett enkelt bloggverktyg är riktigt kul och spännande. Jag har ofta försökt att sätta mig in i det, dock med varierande framgång.

Universitetet och kringliggande engagemang äter tyvärr upp väldigt många av dygnets timmar. Då blir det svårt att grundligt hinna lära sig allt. Nu däremot tog jag tillfället i akt att låta skolan handla om Wordpress och webbdesign. Vi läser nämligen en kurs som heter Yrkesvillkor med arbetsplatsförläggning, vilket i verkligheten betyder praktik på ett nästan valfritt ställe. Angry Creative har haft praktikanter från GDK tidigare. På det sättet fick jag upp ögonen för dem och skickade iväg ett mail nästan på en gång. Jag fick min praktikplats och nu är jag här för att lära mig allt om hur Wordpress, Scrum, Kanban, Basecamp och massa annat roligt fungerar i verkligheten.

Men nu är det fredag och tid för hemgång, trevlig helg!

Peace!