Hem / Praktikant-Sanna signing off

Praktikant-Sanna signing off

Hej alla läsare!

Sen i slutet på mars, fram till slutet på maj har jag suttit på kontoret tillsammans med Jimmy och Kafit killarna. Det har varit praktik för mig och nu tänkte jag att jag skulle berätta för Er om hur det har varit.

Jag kan ju börja med att berätta lite om mig själv. Sanna Thyr, 22 år gammal och kommer från Norrköping. På min fritid är jag en riktig GeekGirl…Jag spelar alla möjliga spel och bloggar på Sanzil.se.

För 2 år sen, 2009, började jag plugga på Tekniska högskolan i Jönköping. Programmet var Grafisk Design och Webbutveckling. Där fick jag prova på mycket inom områdena men valde att inrikta mig på det grafiska.

Efter 1,5 år var det dags för 8 veckors praktik. Jag visste direkt vad jag ville ha praktik inom, vilket var webbdesign. Det är den stora drömmen, att bli en grym webbdesigner!

Jag använde det bästa vi har på internet, nämligen Google och googlade på webbyrå. Jag kollade in en hel del olika hemsidor och fick kontakt med Jimmy.

Vi hade ett möte och det blev på AngryCreative jag kom att ha min praktik.

Mina arbetsuppgifter har varit att göra hemsidor och nu ska jag visa lite vad jag har gjort tänkte jag…

Uppdrag 1 -PDFmallar.se

Mitt första uppdrag blev PDFmallar.se.

PDFmallar

Det jag skulle göra var att koda ihop sidan utifrån en redan färdig design. Jag använde mig av HTML5 och CSS3. Det var nytt för mig men jag gillade det och lärde mig jättemycket av det uppdraget. Det var en bra start för mig då alla mina tidigare kunskaper kommit från att jag blivit självlärd, vilket inte alltid är rätt såklart.

Uppdrag 2 – Communicavi.se

Nästa uppdrag blev att utifrån en kunds brief ta fram en helt ny sajt.

Communicavi

Jag fick göra allting från design till att koda.

Denna gjordes inte i HTML5 eller CSS3 så nu fick jag lära mig jättemycket grunder.
Vidare gjordes sidan för Wordpress. Det var helt nytt för mig och då smög sig också en del PHP in. Jag har lärt mig att förstå lite av det men har mycket kvar att jobba på.

Vi använde WordPress som CMS (Content Management System). Besök gärna sidan på http://www.communicavi.se

Det här uppdraget var väldigt spännande och jag var sååå nervös för att visa upp för kunden vad jag jobbat fram. Jag fick dock jättebra respons och resultatet blev riktigt bra 🙂

Det har varit så grymt kul och jag tror inte att jag hade kunnat få en mycket bättre praktik. Eftersom Jimmy arbetar mycket själv har jag haft en egen privat lärare, och hur mycket bättre kan det bli än så? Jag har verkligen lärt mig jättemycket. Både när det gäller designen och kodningen. Men framförallt kodningen vilket är det jag behövt och behöver jobba mest på.

Nu efter praktiken har jag tagit min examen och det blir till att hjälpa Jimmy så gott jag kan på företaget och utveckla mina programmeringskunskaper så att jag kan hjälpa han fullt ut i framtiden, vilket jag såklart vill!

Om jag inte skrämt Jimmy från praktikanter nu så rekommenderar jag verkligen praktik på Angry Creative. Han tar sig tid och hjälper och är väldigt duktig på att förklara och svara på ens frågor.

Har verkligen ingenting negativt att säga om min praktik. Det har varit så himla bra 🙂

Tack världens bästa Jimmy!!