Hem / Praktikanterna presenterar stolt: Memecak.es

Praktikanterna presenterar stolt: Memecak.es

…eller iallafall en första prototyp. Vi har under två veckor jobbat intensivt med att ta fram och utveckla det allra mest basala i vårt projekt. Memecak.es är en webbsida som är tänkt att vara den första av sitt slag.

Vi förstår att det kan vara lite oklart för dig som inte riktigt förstår vad meme cakes innebär. Du har garanterat snubblat över minst en internetmeme under dina dagar på internet. En internetmeme (uttal: /’mi:m/ MEEM) är alltså ett koncept som blir viralt och sprids och även skapas av fler och fler människor. Det kan vara allt från en video eller en hemsida till en liten hashtag. Ett exempel är Harlem Shake. Det är en Meme som fick en otroligt stor viral spridning.

Eftersom att memes är kul och tårtor är goda finns det många försök till att baka tårtor baserat på olika memes, det ska tilläggas att vissa är mer lyckade än andra. Vad som däremot inte finns är en dedikerad sida till alla dessa tårtor. Det finns bara sporadiska blogginlägg här och där på internet som listar några tårtor. Därför tyckte Angry Creative-gänget att det behövdes en sådan sida. (Det kan till stor del bero på att de har en förkärlek till meme cakes.)

Det som vi praktikanter har gjort hittills är att ta fram en sida där fokuset ligger i det uppladdade materialet. Det ska vara lätt att se på meme cakes i alla former och det ska vara busenkelt att ladda upp nya bilder på tårtor. Sidan bygger självklart på WordPress och ska fungera fullt ut oavsett vilken enhet du besöker den via. I dagsläget är det som sagt bara en väldigt tidig release av sidan, men eftersom att vi jobbar löpande mot den skarpa sidan kan ni ändå smygkika in på memecak.es och pilla runt lite.