Hem / Sökmotoroptimering & Advanced Custom Fields

Sökmotoroptimering & Advanced Custom Fields

Få mer kontroll över din sökmotoroptimering.

En av de allra viktigaste delarna i marknadsföring online är SEO (sökmotoroptimering). Vi på Angry Creative lägger mycket fokus vid att säkerställa att den koden vi levererar till våra kunder uppfyller de riktlinjer som värderas högt av sökmotorer som t.ex. Google.

Yoast SEO & Advanced Custom Fields

Men en hemsidas sökmotoroptimering är bara så bra som sitt faktiska innehåll, därför ser vi alltid till att Yoast SEO-tillägget är installerat på alla hemsidor som vi lanserar.

Tillägget hjälper till att analysera hur bra hemsidans innehåll är och ger återkoppling på vad som kan förbättras. Men ett stort problem är att det bara analyserar ”vanligt” WordPress-innehåll, vilket kanske fungerar för små hemsidor och bloggar, men när man bygger lite mer avancerade hemsidor så ökar behovet av att skapa egna fält och speciella typer av innehåll.

Ett av de mest populära tilläggen för att göra detta är Advanced Custom Fields. Eftersom Yoast SEO inte klarar av att analysera innehåll som är skapat med ACF så har vi nu släppt ett tillägg som löser detta problem.

ACF-Content Analysis for Yoast SEO

ACF-Content Analysis for Yoast SEO skickar in allt innehåll till Yoast SEO och gör att det analyseras tillsammans med det vanliga WordPress-innehållet.Det är en ganska komplex operation då man faktiskt inte har någon aning om man inte byggt sidan själv hur ACF-innehållet faktiskt används på sidan, men det ger en mycket bättre insikt i vad sidan innehåller. Det är inte svårare än att installera tilläget, aktivera det och sedan kommer det bara att fungera.
Open Source

Vi älskar öppen källkod och släpper därför så mycket vi kan på t.ex. Github! Om du vill kolla hur tillägget fungerar eller skicka en pull-request så kolla in vårt repo.