Hem / WordPress / WordPress för Digitala Produkter (Saas)

WordPress för Digitala Produkter (Saas)

Möjligheterna som finns med WordPress är ändlösa och behöver inte begränsas till de användningsområdena som tidigare använts. Med nya tider kommer nya idéer och dessa kan omsättas till webben, på oväntade sätt och lösningar.

Att kunna skicka pengar enkelt via telefonnummer är inte en idé som alltid har funnits, eller som alltid varit genomförbart. Men i mötet mellan en innovativ idé och kompetens kom tjänsten Swish till och ses som en självklarhet idag.

Vad är SaaS?

SaaS, som står för Software as a Service, är en tjänst som låter kunder få tillgång till programvaran över internet, ofta i en webbläsare. Exempel på SaaS-tjänster är Google Drive, Facebook och Twitter. Just dessa tjänster går att nå från olika nätverk av privatpersoner, men det finns även SaaS-tjänster till företag och organisationer. Exempel på detta är bokföringsprogram, faktureringsprogram, säljstöd eller marknadsplanering.

Det speciella med SaaS är att det snarare påminner om att hyra programvara än att köpa programvaran. Detta innebär att användarna prenumererar på programlicensen, ofta månadsvis, istället för att göra en betalning på tjänsten och sedan “köpt” programmet. Ofta sparas filer och data i “molnet” Saas-tjänsten består av och själva programmen blir lätta, då de är mer beroende av internetuppkoppling än utrymme på hårddisken.

För företag som skapar SaaS lösningar ger de förutom de stora fördelarna i tillgänglighet för deras slutkunder även fördelen att de kan få intäkter löpande.

WordPress integrationsplattform

WordPress har en inbyggd integrationsplattform (API). Detta gör WordPress till en bra plattform där det enkelt går att integrera andra verktyg. Med denna integrationsplattform går det att skapa webbtjänster av olika slag där WordPress hanterar valfri mängd av affärslogiken.

Sitter ni på en idé och undrar om WordPress skulle kunna vara rätt lösning? Vår kärnverksamhet är WordPress och vi kan hjälpa till att undersöka om WordPress är den bästa lösningen för idén eller om det skulle vara bättre att använda ett ramverk som till exempel Laravel.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading