Hem / WordPress / WordPress som LMS

WordPress som LMS

WordPress som LMS

Har du en idé för en perfekt online-kurs som kommer få deltagarna att flockas, utan att veta hur du ska realisera denna idé? Hur fungerar ens en sådan lösning och vilket verktyg kan du använda för att driva din kurs? Vi förklarar LMS, vad det är och vad det kan erbjuda er.

Vad är LMS?

LMS

I djungeln som är WordPress och alla dess användningsområden finns även LMS, ett verktyg som tillåter dig att utveckla din WordPress-sida till en prenumerationstjänst. LMS står för Learning Management System och du kan använda dig av LMS för att ge online-kurser och annat utbildningsmaterial till antingen anställda, kunder, elever och många fler. Ett LMS hjälper dig att hantera och organisera dina online-kurser, användarna till kursen, deras resultat och effektivitet. Det är även möjlighet att skapa ett system för att på ett automatiserat sätt låta användare registrera sig och betala för att få möjligheten att kunna gå enstaka eller samtliga kurser.

Varför ska du använda dig av LMS?

Kunskap

LMS skapar flera möjligheter för dig som både privatperson och som företag att slå mynt av kunskapen som finns, genom att skapa möjligheten för allmänheten att dra nytta av den kunskapen som finns, mot en viss summa i gengäld.

Eftersom att LMS är en programvara som du kan lägga till på din existerande WordPress-sida kan du med hjälp av detta verktyg skilja offentliga inlägg och material, som alla sidans besökare kan se och detta prenumerationsrestrikterade material. Detta kan skapa möjligheten för dig med exempelvis en blogg att uppdatera ditt flöde med nya inlägg, men även erbjuda en exklusivare vy för dina mer engagerade läsare. Detta kan exempelvis betyda att du driver en nyttig matblogg, men som med hjälp av LMS kan du erbjuda kurser i hur man beräknar fetter och proteinmängd i mat.

Med LMS erbjuds en bredare och djupare kunskapsbas för dina besökare och skapar för dig en möjlighet att tjäna pengar på den speciella kunskapen du har.

Vilka verktyg kan jag använda mig av för att starta upp mitt LMS?

Det finns flertalet verktyg (plugins) du kan installera på din WordPress-sida för att komma igång med LMS och lyckas med din tjänst på bästa sätt. Verktygen skiljer sig åt i utseende och administration, samt uppfyller olika behov och funktioner. För att kunna navigera enklare i havet av plugins ger vi exempel på två olika plugins kompatibla med din WordPress-sida.

Kom dock ihåg att läsa på om de olika lösningarna som finns och tänk igenom den tjänst du tänker erbjuda. Är tjänsten huvudsakligen bestående av quiz eller informationstexter? Isåfall bör du ha en lösning som erbjuder just dessa funktioner och på ett sätt som gör att du får ut det mesta av ditt verktyg.

LearnDash

LearnDash är en LMS-plugin till WordPress som gör det möjligt för dig att skapa och sälja dina online-kurser. Med LearnDash kan du skapa kurser, lektioner, quiz och certifikat. LearnDash kostar från 159 dollar, men är en tjänst som vi på Angry Creative har använt och kan rekommendera.

LearnDash

Sensei

Sensei är en LMS-plugin till WordPress som är till för att skapa undervisningskurser. Med Sensei kan du skapa dina egna kurser, ta betalt för dina kurser, skriva lektioner och quiz. Sensei kostar från 149 dollar, men är en tjänst vi på Angry Creative aldrig prövat.

Sensei

Behöver du hjälp att välja ditt CMS och starta upp din tjänst?

Vi på Angry Creative hjälper er med att göra det bästa av er idé, för att ni ska få ett verktyg som matchar ert sätt att erbjuda kunskap, är funktionellt och lätt att använda samtidigt som ni skall kunna optimera er konvertering på e-kurserna. Varje fall är det andra olikt och vi hjälper er att både se er idé och företags behov för att skapa den bästa plattformen för er verksamhet.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

struktur

Mattias Tengblad | Reading time 5 min

Öka din konvertering med megameny

Geolocalization

Mattias Tengblad | Reading time 4 min

Öka din konvertering med geolokalisering

WCAG

Mattias Tengblad | Reading time 5 min

Gör er webbplats redo inför webbdirektivet den 23 september

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips och inspiration!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips och inspiration!

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå