Hem / Yoast SEO lanserar Facebook-optimering

Yoast SEO lanserar Facebook-optimering

Yoast SEO är ett av de populäraste sökoptimeringspluginet för Wordpress. Nu lägger det till Facebook-optimering i samma plugin.

Yoast SEO är ett plugin som vi på Angry Creative ofta jobbar med i våra projekt. Yoast SEO är ett av de tjugo mest populära pluginen för Wordpress. Över 11 procent av världens 10 000 största sajter har Yoast SEO installerat, enligt analystjänsten BuiltWith.

Därför är det ingen liten sak när Yoast SEO Premium, som hittills fokuserat på att göra sökoptimering enkelt, introducerar en preview-funktion för Facebook och Twitter. Normalt använder du Yoast SEO för att försäkra dig om att en artikel är väl optimerad mot utvalda sökord för att förbättra din synlighet hos Google. Nu kan Yoast SEO Premium dessutom se hur din artikel eller bloggpost kommer att se utfall du delar den på Facebook.

Vi vet att bilder är avgörande om ett inlägg på Facebook ska gillas och delas. Yoast SEO Premium låter dig nu se hur vilken bild i ditt inlägg som Facebook kommer att visa i en uppdatering.

Om du använder gratisvarianten av Yoast SEO ser du inte bilderna som kommer att visas hos Facebook, men du kan redigera rubrik, text och bilden som visas när du delar ett inlägg på Facebook. Det är ett naturligt steg att även optimera mot Facebook då det sociala nätverket numer driver mer trafik till mediesajter än Google, enligt analystjänsten parse.ly.

Bland avancerade Wordpress-användare har dock Yoast SEO kritiserats för att flytta över för många funktioner till deras betalvariant Yoast SEO Premium. Men det finns flera alternativ till Yoast SEO.

Andra SEO-plugin

The SEO Framework är ett allt populärare plugin som gör sökoptimering enkel.
All in one SEO-pack är en av de mest populära pluginen hos Wordpress.