Hem / Behöver du en snabbare webbplats? Qala ImgProxy hjälper dig på vägen

Behöver du en snabbare webbplats? Qala ImgProxy hjälper dig på vägen

Qala ImgProxy är vår lösning för blixtsnabba bilder som kommer med alla Synotio hostingpaket från 1500/mån och uppåt. Vi kommer från maj 2022 att inkludera detta i varje ny site vi gör för kunder, och vi kommer att kunna uppgradera äldre webbplatser på efterfrågan. Detta är en fantastisk förbättring för alla våra kunder.

I genomsnitt 30 % förbättrad sidhastighet

Varför är vi så exalterade av Qala ImgProxy? För att hastigheten på din site spelar roll. Det är viktigt för slutanvändare och som sådant även för din ranking på Google. Genom att förbättra bilderna på en webbplats gör Qala ImgProxy webbplatsen i genomsnitt 30 % snabbare.

Hur fungerar det?

Det första Qala ImgProxy gör är att den visar bilder som laddar snabbt på mobiler. Detta är en mindre version av alla bilder som laddas med låg kvalitet avsedd för handhållna enheter. Ofta har många en stor anslagsbild på förstasidan som sätter tonen för webbplatsen. Qala ImgProxy tar den bilden, ändrar storlek på den och gör en liten komprimerad version av den innan den serveras. Det betyder att istället för något som 950KB får vi 50KB.

Efter att sidan har laddats och användaren kan interagera med webbplatsen laddar Qala ImgProxy sedan automatiskt in en högkvalitativ bild på platsen där den lågkvalitativa bilden var – efter att ha kontrollerat om det är möjligt att göra i webbläsaren. Qala ImgProxy stöder WEBP såväl som AVIF – det senaste och mest presterande bildkvalitetsformatet. Enda problemet är att AVIF inte fungerar på äldre enheter, så WEBP är vad vi brukar rekommendera.

Tack vare sin djupa integration med WordPress ger Qala ImgProxy dig inte bara ett bättre format – det kontrollerar faktiskt skärmupplösningen för besökaren och visar en bild som har ändrats i storlek för att passa just den skärmen, baserat på att den visbara ytan (containern) är av en viss storlek. På så sätt om en användare är på en stor stationär dator får de en större bild av hög kvalitet, medan de på en mobil enhet får en mycket mindre bild. Detta har en enorm inverkan på hastighet och prestanda för slutanvändaren eftersom mycket mindre bilddata serveras.

När fungerar det inte?

Qala ImgProxy är designad för att först och främst fungera med vår paketering av WordPress och WooCommerce, Qala. Den här komponenten kommer dock att fungera med andra teman, så länge temat inte använder skräddarsydda metoder för bildhämtning (som Divi, Astra, etc gör det). Då kommer tyvärr kommer bara en del av funktionaliteten att fungera.

Intresserad av hur vi kan förbättra hastigheten på din webbplats? Var inte blyg. Kontakta oss.