Hem / Betalväxeln PayIQ släpper WooCommerce-plugin

Betalväxeln PayIQ släpper WooCommerce-plugin

Betalväxeln PayIQ har lanserat en koppling till WooCommerce som gör det enkelt att implementera deras betallösning i WooCommerce-butiker.

Betalväxeln PayIQ erbjuder både kortbetalningar och direktbetalningar via internetbank till sina e-handlare som installerar pluginet som vi på Angry Creative har byggt. PayIQ har en betalmodell helt utan startavgift eller månadsavgifter.

–Vi tar en krona per genomförd transaktion plus en procent på ordervärdet. Vi är som Norwegian. Vi har moderna maskiner som går i tid, men vi erbjuder ingen lyxig lounge som SAS, säger Bo Hammarström, vd på PayIQ.

Varumärket PayIQ är nytt men bolaget har sitt ursprung i andra bolag som My Pay och senare Wiredge. Med nya investerare och ny styrelse ska PayIQ försöka hitta sin nisch på en hårt konkurrensutsatt betalmarknad. PayIQ är väl medvetna om konkurrenssituationen med flera etablerade svenska aktörer som DIBS och Klarna samt nya utländska som AfterPay, Stripe och Adyen som försöker etablera sig i Sverige.

–Vi tror att vi kan attrahera open source e-handlare som inte vill dra på sig allt för många fasta kostnader, säger Bo Hammarström.

Eftersom utcheckningen sker på PayIQs PCI certifierade servrar krävs det inte något SSL-certifikat för nätbutiken  – även om kryptering alltid är att rekommendera för alla nätbutiker.

PayIQ erbjuder även återkommande betalningar för prenumerationer. Och en annan fördel är att e-handlaren kan branda själva betalsidan med sitt eget varumärke. PayIQ har också planer på att utveckla ett stöd för det populära betalsättet Swish.

Läs mer om PayIQ:s plugin här.

Tre andra gratis betalplugins för WooCommerce

Stripe

Amerikansk startup som erbjuder kortbetalningar åt kunder i hela världen.

PayPal Express Checkout

Plugin för det välkända betaltjänsten PayPal. Kunderna kan även betala med vanligt kort utan PayPal-konto. Höga transaktionsavgifter.

Klarna Checkout

Den högkonverterande Klarna Checkout har en plugin för WooCommerce.