Equestrian Stockholm

Framtidssäker e-handel för växande modeföretag

E-handel, Marknadsföring

Equestrian Stockholm är ett snabbväxande modeföretag som tillverkar och säljer ridkläder med fokus på design och funktion. Företaget har en stor följarskara på sociala medier och jobbar med utvalda influencers för att marknadsföra den livsstil som är kopplad till varumärket, något som behövde integreras i den nya webbplatsen. Den tidigare webbplatsen var instabil och klarade inte av den ständigt växande strömmen av trafik, vilket allt för ofta resulterade i kostsam nedtid. Vi fick i uppdrag att utveckla en ny webbplats från grunden som skulle klara av att växa och utvecklas i samma takt som Equestrian Stockholm. Beviset på att vi hade lyckats kom på Black Friday.

equestrianstockholm.se

Vad gjorde vi?

Agil projektledning

Webbdesign

Innehållsstrategi

Multisite

WooCommerce

WordPress

En e-handel med hög kapacitet

Equestrian Stockholms tidigare webbplats var instabil och gick ofta ner vid hög belastning, något som kunde bli dyrt under de stora köphelgerna. Vi fick i uppdrag att snabbt leverera en e-handel som skulle klara av den höga belastning Equestrian Stockholm förväntade sig under den kommande Black Friday. Beviset på att det fanns ett värde i att anlita en webbyrå fick de när siffrorna från Black Friday trillade in.

En flaggskeppsbutik på nätet

Eftersom Equestrian Stockholm inte har några egna fysiska butiker behövde de en e-handel som kunde ge besökarna den upplevelse de förtjänar. Den unga och medvetna målgruppen kräver en inspirerande design som verkar varumärkesbyggande och blir en naturlig förlängning av de sociala kanalerna. Även återförsäljarna är en viktig distributionskanal för Equestrian Stockholm och de behövde på ett enkelt sätt kunna logga in för att visa och hantera sina ordrar. Med kunderna i fokus under hela designarbetet kunde vi leverera en konverteringsoptimerad design som är skräddarsydd för Equestrian Stockholms målgrupper.

Modulär och lättskött

Ett växande företag behöver en levande och dynamisk webbplats som kan utvecklas allt eftersom behoven ger sig till känna. Genom att bygga webbplatsen med moduler och utbilda Equestrian Stockholm i hur de själva kan bygga sidor kommer de själva kunna hålla sin e-handel lika aktuell som sitt företag i många år framöver.