Plan International

En internationell global välgörenhetsorganisation

Marknadsföring

Plan International är en oberoende utvecklings- och humanitär organisation som främjar barns rättigheter och jämställdhet för flickor. De strävar efter en rättvis värld, tillsammans med barn, unga, supportrar och partners. De var ute efter att lansera en ny webbplats på Altis DXP-plattformen (en Digital Experience Platform på WordPress) och kontaktade oss för att bygga deras CMS-lösning ovanpå.

plan-international.org

Vad gjorde vi?

WordPress

WordPress

Multisite

Multisite

Frontend-utveckling

Front end-utveckling

Backend-utveckling

Backend-utveckling

Design

Design

Integration

Integration

Förvaltning

Förvaltning

Konsultering

Konsultering

Plan International Mobile Mockup

Ett samarbete mellan Human Made och Angry Creative

Med en kraftigt anpassad Drupal-plattform som inte längre gick att uppdatera, spridd över flera versioner, var Plan International i stort behov av en ny CMS-lösning. Valet landade på WordPress och Altis DXP-plattformen. Angry Creative fick i uppdrag att implementera den nya CMS-lösningen tillsammans med flera av våra Qala-komponenter.

Framtidssäkrat redaktionellt arbetsflöde

Med Plan Internationals många lokala redaktörer världen över var det viktigt att skapa ett effektivt arbetsflöde med olika nivåer av behörighet och redaktionell kontroll. Detta för att minska behovet av ett extra digitalt team.

Bättre redaktionell kontroll innebar också att man skapade ett arbetsflöde som var lätt att hantera för lokala användare. Det skapades med bland annat Gutenberg-block och Altis-plattformen. Genom att använda WordPress-standarder skapade vi också en framtidssäker redaktionell lösning.

Multimarket

Lokal mångfald med robusta språkinställningar för en global välgörenhetsorganisation

Med mer än 50 lokala sajter och upp till 200 lokala redaktörer ställdes höga krav på språkhantering. Speciellt eftersom den tidigare lösningen var spridd över flera olika plattformar och hostinglösningar.

Som en av världens största välgörenhetsorganisationer är det viktigt att webbplatsen överensstämmer med dess värderingar och att informationen är lättillgänglig för dess målgrupp och partners. Funktioner som Multisite, språkval, sökfunktioner och filtrering har varit en stor del av arbetet vi har gjort på Plan International.

UX and Design

UX och design för att följa Plan Internationals vision

Vi arbetade också tätt tillsammans med Human Made för att konsultera för att skapa en användarupplevelse och design för att passa visionen, värderingarna och behoven på Plan Internationals webbplats.

Resultatet av detta samarbete är ett framtidssäkert multisite-nätverk av lokala webbplatser med strömlinjeformade redaktionella arbetsflöden och effektiv språkhantering för att stärka globalt välgörenhetsarbete.