Hem / Den gången vi låste in oss en vecka för att bli bättre.

Den gången vi låste in oss en vecka för att bli bättre.

2018 är äntligen här och för oss på Angry Creative innebär årets första vecka hackvecka. Det betyder att vi låser in oss på kontoret och använder hela veckan till att fokusera på interna projekt och kompetensutvecklar för att bli ännu bättre. Vissa projekt kommer även att bidra till communityn genom att vi släpper dem som open source.

Hur fungerar hackveckan?

Vi samlar kontinuerligt på oss olika idéer och funderingar kring plugins och funktionalitet i vårt arbete med WordPress och WooCommerce. Vi kommer på idéer för hur våra arbetsprocesser skulle kunna bli ännu bättre och smidigare. Det finns funderingar kring projekt vi skulle vilja utveckla, förenkla eller finputsa. Vi stöter på problem som vi vill kunna lösa på ett snyggare och bättre sätt.

Under denna hackveckan valde vi ut några av dessa tankar och idéer som vi samlat på oss sedan sist och gjorde dem till avgränsade projekt. Därefter fokuserade vi, gemensamt och i mindre grupperingar, våra ansträngningar på att lösa dessa. När veckan var slut hade vi fördjupat våra kunskaper samtidigt som vi har förbättrat våra produkter och tjänster. Vissa av dessa projekt och plugins behålls sedan internt för våra kunder och vissa projekt delas som open source med communityn.

Under denna hackvecka, den första för året, så har vi fokuserat på fyra huvudområden.

  • Bli löjligt mycket bättre på Enhetstester.
  • Vårt standard tema, Qala, som ligger till grund för alla våra projekt. Tack vare den stabila grund som Qala ger så sparar vi varje kund hundratals timmar i varje projekt.
  • Vår lösning för hur man smidigt kan arbeta med produkter över flera sajter i ett WooCommerce multisite-nätverk.
  • En lösning för att kunna koppla Bank-ID till kundinloggningar. På så sätt kan man vara 100% säker på att kunden är den som den uppger sig för att vara.

WordPress Meetup

Denna gång avslutas hackveckan med ett WordPress Meetupkontoret i Norrköping. Den här gången är temat Kulturfrågor inom organisationer som arbetar med utveckling eller Building better developers and developer organisations.

Kvällen inleds med en föreläsning på engelska från Bjørn Ensover Johansen – What does it take to be a REAL developer? Efter det talar vår egen Samuel Sapire om Kultur för snabbväxande utvecklarorganisationer. Kvällen avslutas med en paneldebatt. Vi ses väl där?