Hem / En flexibel betalvägg för ökad tillväxt inom publiceringssektorn

En flexibel betalvägg för ökad tillväxt inom publiceringssektorn

Vi hjälpte nyligen en av våra kunder att skapa ett flexibelt tillägg till WordPress för att hantera betalväggar för digitala prenumerationer och andra typer av betalt innehåll.

Kunden, Kelsey Media är ett förlag med många multimediatitlar. De var i behov av ett sätt att sätta betalväggar på olika typer av innehåll för sina varumärken och att koppla dessa betalväggar till sin affärspartner som hanterar alla köp och prenumerationer.

Kravställning

Eftersom Kelsey Media erbjuder flera olika typer av innehåll från sina varumärken, behövde tillägget vara tillräckligt flexibelt för att hantera detta.

Det kan till exempel vara en vanlig betalvägg för en tidningsprenumeration där man måste vara prenumerant för att kunna läsa hela innehållet i en artikel. Men det kan också vara ett engångsköp av en PDF eller en freemium-variant där du bara behöver ange en e-postadress för att kunna ta del av innehållet.

Publicisterna ville också kunna välja vilka specifika artiklar som skulle hamna bakom en betalvägg, och möjligheten att schemalägga när en betalvägg aktiveras. En artikel ska kanske vara tillgänglig för alla de första 24 timmarna för att sedan hamna bakom en betalvägg.

Exempel för innehåll med betalvägg

Två exempel på meddelande för innehåll som är låst bakom en betalvägg.

Säkert utan att dela personlig information

Eftersom Kelsey har en partner som hanterar alla köp och prenumerationer behövde de också ett enkelt sätt att hantera köp, betalväggar och personlig information över flera webbplatser och varumärken.

En viktig aspekt när man hanterar denna typ av data är förstås dina kunders säkerhet och integritet.

Genom att använda en API mot sin betalningspartner för att hantera och kontrollera inköp kan de säkert hantera alla köp utan att dela kunddata över flera system och webbplatser.

Betalväggen kontrollerar helt enkelt användarinloggningen mot Kelseys partnerdatabas för att se om det finns en aktiv prenumeration och om en prenumeration är aktiv kan användaren komma åt innehållet direkt. Om det inte finns en aktiv prenumeration så erbjuds besökaren att skaffa en snabbt och smidigt.

Säkert

Effektiv hantering

Med ett enda, flexibelt verktyg för att hantera alla typer av betalväggar för flera varumärken, över flera webbplatser, kan Kelsey effektivisera sin verksamhet och fokusera på att ge kunderna det bästa innehållet på marknaden.

Behöver du anpassad funktionalitet för WordPress?

Angry Creative har lång erfarenhet av att skapa unika funktioner för WordPress och WooCommerce. Kontakta oss och berätta om dina behov och ta reda på hur vi kan hjälpa dig.