Hem / Ny responsiv webbplats åt Fredrik Schlyter

Ny responsiv webbplats åt Fredrik Schlyter

Fredrik Schlyter är Fotograf i Norrköping och är känd för sina fantastiska vildmarksfotografier. Hans bilder används ofta av välkända bilmärken för att marknadsföra sina varor. Utöver sin fotografiverksamhet är Fredrik en väl bevandrad bergsklättrare som bland annat författat böcker kring klättring.

Vi hjälpte Fredrik med en ny webbplats för sig själv och sin klättring. Vi använde oss av en WordPress Multisite där hans fotografiverksamhet blev huvudsidan och hans klättringssida blev en undersida. På så sätt kan Fredrik styra varje sida för sig från en och samma administration med några få klick.

Fredrik hade ett par problem med sin förra webbplats. Den var helt gjord i Flash och fungerade därför inte särskilt bra på mobila enheter. Detta var ett problem då många gärna tittade på hans webbsida med just mobiler. Vi valde därför att göra webbplatsen responsiv.

Fredrik Schlyter desktop
Fredrik Schlyter mobil

Utöver detta var det viktigt att varje bild enkelt skulle kunna delas och därmed ”gillas” på till exempel Facebook. Detta gjorde vi möjligt genom att noggrant planera informationsarkitekturen för att möjliggöra sökmotoroptimering så långt som möjligt.

Vi önskar Fredrik lycka till med sin nya webbplats, schlyter.com.