Hem / Ny WordPress webbplats åt Ramunderstaden i Söderköping

Ny WordPress webbplats åt Ramunderstaden i Söderköping

Under en längre period har vi tillsammans med Reklambyrån Anfang tillsammans arbetat med att ta fram en ny webbplats åt fastighetsbolaget Ramunderstaden i Söderköping. Ramunderstadens förra webbplats hade många år på nacken och en uppgradering behövdes.

Tillsammans med Anfang utformade vi skisser (så kallade wireframes) av webbplatsens layout som vi sedan designade och kodade för WordPress. Joakim Hedström, som var projektledare på Anfang, stod för informationsarkitektur, copywriting, testning & projektets uppstyrning i största allmänhet.

Vad har vi då förbättrat? Förutom att göra redigeringen av sidor mycket enklare genom att använda publiceringssystemet WordPress har vi även gjort många stora förbättringar på på webbplatsens yta. I högermenyn har vi tillverkat en funktion för ”Snabblänkar”. Här kan man som besökare helt enkelt välja vad för roll man har, tex om man är Bostadssökande eller Anställd. När man gjort sitt val kommer då viktiga länkar, externa som interna, upp i den gröna rutan. Detta är ett bra sätt för Ramunderstaden att samla viktiga resurser för sina besökare på ett ställe, utan att de skall behöva hoppa runt till olika ställen på hemsidan. Vi har även gjort nya sidor där man listar lediga lägenheter, med ett uppsnyggat utseende på.

Ramunderstaden

Vad vi lagt ned allra mest jobb på är Framsidan till webbplatsen. Här tillverkade vi ett eget Jquery-plugin (Javascript) som ger en intressant upplevelse för besökaren. Vi kallar den ’Puffslider’, och vi kommer under våren att släppa detta bibliotek som öppen källkod, fritt för vem som helst att använda.

Ramunderstaden

Kortfattat  är vi mycket nöjda med webbplatsen vi levererade, och väldigt nöjda med att jobba tillsammans med Anfang Reklambyrå.

Se förresten om ni kan hitta påskägget 🙂