Hem / Synotio ProBackup: Atombombssäker backuplagring

Synotio ProBackup: Atombombssäker backuplagring

Synotio har alltid handlat om upptid, skalbarhet och tillförlitlighet. Med upptid räcker det dock inte att bara ha redundans (dvs. dubblering av alla komponenter) utan också planer för katastrofåterställning och regelbunden testning av dessa planer. Utöver det kräver den nya säkerhetssituationen i Europa bättre och säkrare platser för säkerhetskopiering och datacenterdrift. Du kan läsa mer om våra tankar om kriget i Ukraina här och vilka konsekvenser det fick för vårt urval av platser.

Vår lösning

Med vår nya produkt, nu lanserad som Synotio ProBackup, får du allt detta för bara 1500 SEK per månad per webbplats:

  1. 180 dagars återställningspunkter. Detta är 4 gånger mängden lagring som ingår i vår standardlösning! Med ett halvt års säkerhetskopior kan även fel som inte upptäcks i månader återställas. Fortfarande inte tillräckligt? Vi har inga problem att utöka mängden återställningspunkter – till mycket attraktiva prisnivåer.
  2. Testning av varje återställningspunkt. Vi har ett helt rack i Malmö dedikerat till katastrofåterställning och testning av säkerhetskopior. Efter varje backupjobb kör vi omedelbart en automatisk återställning till Malmö på nätverk som är isolerade från våra produktionsplatser. När de återställda servrarna har startat körs automatiska skript för att verifiera att din webbplats fungerar korrekt. Eventuella avvikelser rapporteras till vårt Network Operations Center (NOC).
  3. Lagring av de testade backuperna på två huvudplatser och en reservplats: Malmö, Uddevalla och Norrköping.

Om du har ett PIM eller ERP som kan skicka säkerhetskopior off-site kan vi skapa skräddarsydda lösningar där det systemet skickar säkerhetskopior till oss för lagring tillsammans med din sajt. Varför skulle du vilja det? Fortsätt läsa!

Motståndskraft mot kärnvapen och mer!

Vårt läge i Uddevalla är ett 900m2 tvåvåningsbergrum utsprängt strax efter andra världskriget. Dess syfte fram till Sovjetunionens fall var att skydda civilförsvarsledningen i Uddevallaregionen från attacker med taktiska kärnvapen, kemiska vapen och konventionella vapen. Platsen ger fullträffskydd mot artilleriprojektiler och flygbomber samt stötvåg och strålning från kärnvapen. Detta ger utmärkt skalskydd för ett datacenter och är nästan omöjligt att få med molnleverantörer där ute.

Låter det för bra för att vara sant? Kom på en rundtur!

Även om vi inte kan erbjuda skydd mot kärnvapen i våra kontrakt, bjuder vi in dig att besöka oss och göra din egen bedömning (vi har inte testat – ett hostingföretag beväpnat med kärnvapen skulle trots allt vara lite skrämmande). Lämna dock kameran hemma eftersom bilder utan uttryckligt godkännande är strängt förbjudna.

Vi kan inte avslöja den exakta platsen i artikeln på grund av dess känslighet – och rent tekniskt är den så hemlig att den saknar adress. Det vi däremot kan visa dig här är en del av entrén när du är halvvägs inne:

En heltäckande lösning

Med Synotio ProBackup kan du använda hela vår uppsättning med datacenter för att ge din webbplats maximal motståndskraft mot avbrott, naturkatastrofer och till och med krig. Vi har till och med satt upp lagringssystemet i Norrköping i en speglad hyllkonfiguration där vi kan dra ut en hel hylla med diskar om vi snabbt behöver transportera en kopia av alla säkerhetskopior som finns lagrade på systemet till en annan plats, utan konsekvenser för driften av systemet.

Intresserad? Kontakta oss!