Hem / Vad har vi gjort med WordPress i höst?

Vad har vi gjort med WordPress i höst?

Under hösten har vi arbetat stenhårt för våra kunder och producerat ett antal riktigt roliga projekt där vi använt WordPress som utgångspunkt. Vi har gjort en del saker som för oss varit nya, och utvecklat en del intressanta koncept för dels CMS upplevelsen i WordPress men också lyckats bygga saker som WordPress generellt inte har stöd för.

Många av de funktioner som vi skapat kommer vi att generalisera och släppa som öppen källkod på wordpress.org inom en snar framtid.

Lavendla – E-handel med skräddarsytt köpflöde

Lavendla

Lavendla är en aktör som säljer begravningar online. För att upplevelsen skall kännas smakfull och intuitiv har vi skräddarsytt hela köpflödet i olika steg för att göra beställningen snabb, smidig och enkel. Det återstår ingen ”webshopkänsla” utan snarare en känsla av att ständigt bli handledd genom sitt köp.

Valet föll på på WordPress framför Magento då WordPress utcheckning skulle kräva mindre handpåläggning att bygga om.

Teknik: WordPress, WooCommerce

Länk: https://lavendla.se/

Båtunionen – Dokumenthantering & integrationer

Båtunionen

Båtunionen behövde en webbplats där de dels kunde publicera matnyttig information för medlemmar, men också där de kunde sköta dokumenthantering för organisationen.

Utöver WordPress CMS delar byggde vi ett system för dokumenthantering som revisionshanterar de olika filerna. Utöver detta byggde vi ett system för att vissa av dessa filer inte skall gå att nå utan att vara inloggad via deras medlemssystem BAS.

När medlemmarna vant sig vid den nya funktionaliteten är tanken att släppa behörighet till funktionärer så att hela organisationen skall sköta uppladdning av mötesprotokoll mm via tjänsten.

Utöver detta har vi en Solr-sökmotor som gör samtliga uppladdade textfiler i tex PDF och Word sökbara, vilket underlättar mycket för medlemmar som försöker leta upp dokument efter vad de faktiskt innehåller (tex genom att söka på vilka som var med på mötet) snarare än att gissa sig till vad som finns i dokumentet via en titel.

Teknik: WordPress, Solr, oAuth.

Länk: http://batunionen.se/

KFAB – Integration mot fastighetssystem

KFAB

KFAB (Katrineholms fastighetsaktiebolag) är Katrineholm kommuns fastighetsbolag. De behövde en webbplats för extern kommunikation, men ville även ha hjälp att integrera fastighetssystemet Momentum in i användarupplevelsen.

Vi skapade en inloggningsintegration mot Momentum som får inloggnings- och utloggningsförfarendet att kännas enhetligt på webbplatsen, framför att upplevas som en extern tjänst.

Teknik: WordPress

Länk: http://kfab.se/

LEAD – Flexibel marknadsföringssida

LEAD

LEAD behövde en flexibel marknadsföringswebbplats och vi byggde en webbplats åt dem med en otrolig flexibilitet. Med en kombination av så kallade ACF-sektioner och Page Builder kan redaktören in i minsta detalj styra innehållet på varje sida.

Med ACF sektionerna bygger redaktören fram olika ”block” och sätter hur bakgrunden skall bete sig och hur innehållet i blocket skall fungera. Till exempel kan redaktören välja att skapa ett ”Hero”-block som automatiskt läser ut skärmens höjd och anpassar bakgrundens storlek efter denna, helt utan någon extra programmeringsinsats.

Redaktören kan sedan välja att med hjälp av Page builder visuellt bygga ihop blockets innehåll och bestämma antal kolumner, hur breda kolumnerna skall vara och vilken typ av innehåll som skall finnas i dem.

Tillvägagångssättet skapar en CMS-upplevelse där beställaren inte behöver gå till oss som leverantör för att skapa nya landningssidor utan redaktören har fritt spelrum att skapa sig de sidor som den vill, näst intill obegränsat.

Teknik: WordPress, ACF, Page builder.

Länk: http://lead.se/