Hem / Vi kan stolt presentera Qala 3.0!

Vi kan stolt presentera Qala 3.0!

Qala 3.0

Nya Qala 3.0 och medföljande tema är släppt!

Med version 3.0 av Qala har en riktig milstolpe nåtts för Angry Creatives produktiserade plattform för WooCommerce. Qala har de vanligaste funktionerna vi har sett att du behöver i en e-handelsplattform, tillsammans med en modern grundläggande design. Qala 3.0 tar produkten till Gutenbergs värld och blockredigeraren. Hälsade äro blocken!

Vad är nytt i 3.0?

Qala 3.0.0 är en liten uppdatering när det gäller mängden förändringar, men ändå en stor. Denna version introducerar nämligen den efterlängtade implementeringen av blockredigeraren Gutenberg.

Qala 3.0.0 lämnar vår gamla (men solida) metod att bygga sidor med vad vi kallar ACF-moduler. I stället inför vi fullt Gutenberg-stöd för alla inläggstyper (förutom PDP) och påbörjar vårt eget blockbibliotek.

Gutenberg

Gutenberg blockredigerare

Rubiken säger egentligen allt. Qala går äntligen “all in” med Gutenberg. Med ett primärt fokus på e-handel har det varit mer meningsfullt att prioritera andra förbättringsområden innan vi tagit tag i den så kallade blockredigeraren. Det har också funnits andra utmaningar som har påverkat vårt arbete. En global pandemi som skapat en arbetskultur på distans och sammanslagning av två företag till ett. Samtidigt har vi låtit Gutenberg stabilisera sig och mogna till en punkt där det är ett nöje att använda!

Qala Blocks

Nu gör vi blockredigeraren till en viktig del av Qala med introduktionen av Qala Blocks. Vårt helt egna tilläggsbibliotek för att tillhandahålla ett modulärt och växande bibliotek av block! Qala Blocks är skräddarsytt för Qala och låter våra kunder göra fantastiska landningssidor, kampanjsidor med mer.

Det här är dock bara början. Vi har byggt detta på ett mycket modulärt sätt och kan därmed enkelt lägga till nya block, ta bort oönskade och skapa nya skräddarsydda block för kunder. Allt medan ni använder strukturen i Qala Blocks och aldrig behöver installera fler tillägg som stör eller er webbplats långsam. När vi skapar nya block kommer de att vara några få klick bort med enkla uppdateringar för de som vill ha dem.

Inledningsvis kommer Qala Blocks att ha ett begränsat antal block men detta bibliotek kommer att växa snabbt under sommaren och under hösten förväntar vi oss att ha någonstans mellan 10-20 block redo att användas.

Qala 3.0.0 är en banbrytande release vilket innebär att den inte enkelt uppdateras till från en 2.x-release (det är dock möjligt med lite manuellt arbete). Detta beror på att hela sidupplevelsen har bytts ut från att använda ACF till Gutenberg, två väldigt olika sätt att bygga innehåll. Sådant innehåll som tidigare byggts med ACF kan inte direkt konverteras till Gutenberg utan manuellt arbete.

Är du redo för nästa steg i utvecklingen?

Vill du veta mer om Qala och vad vi kan göra för dig? Kontakta oss så hjälper vi dig på din resa för en mer hållbar och effektiv e-handel!