Hem / Ny webbplats för Reklambyrån Anfang

Ny webbplats för Reklambyrån Anfang

För en tid sedan hjälpte vi reklambyrån Anfang att bygga en ny webbplats. Arbetet med deras föregående webbplats hade avstannat totalt och stod mest och samlade damm – mycket på grund av att deras dåvarande publiceringsverktyg (Joomla!) var krångligt att arbeta med och inte särskilt iniutivt. Istället valde de att göra en webbplats baserad på WordPress och vi valdes som leverantörer för denna satsning.

Responsiv design

I detta projekt valde vi att arbeta med en teknik som är mycket på frammarsch, nämligen Responsiv design. Vi var tidigare förespråkare för denna teknik och har arbetat med responsiva webbplatser i över ett år, och nu börjar fler och fler förstå nyttan med att anpassa sitt innehåll till andra plattformar förutom den vanliga bildskärmen.

Då responsiv design är mycket komplext och valmöjligheterna mycket stora valde vi att arbeta med ett litet och agilt ramverk, 1140 grid. Istället för att som i andra ramverk (tex Less Framework+) ha en mycket hög komplexitet med många olika storlekar (några som finns är tv, bildskärm, stående surfplatta, liggande surfplatta, mindre surfplatta, liggande mobil, stående mobil – med flera) så innehåller detta ramverk enbart två lägen – ett för ”Vanliga” bildskärmar och ett för mobila plattformar. På detta sätt kan man snabbt och effektivt utveckla responsiva webbplatser utan att låsa in sig i tunggrodda projekt.

Anfang.se, mobilversion
Anfang.se, mobilversion