12 Yard Productions

Going the extra… yard? En redesign och produktion för 12 Yard Productions.

Marknadsföring

12 Yard är ett engelskt produktionsbolag grundat 2001, som ägs av ITV. De har skapat flera engelska primetime-klassiker som The Weakest Link, Eggheads och Big Star's Little Stars.

www.12yard.com

Iterativ utvecklingsprocess

Uppdraget var att skapa en webbplats som skulle visa upp alla deras shower, samt en sida där människor kunde ansöka om att bli deltagare i de olika programmen. Med detta i åtanke började vårt designteam arbeta och skapade wireframes för att ge 12 Yard en uppfattning om hur deras webbplats skulle se ut. Det är alltid viktigt, även från de tidiga stadierna, att komma ihåg användarupplevelsen. När den tilltänkta designen blev godkänd kunde arbetet börja.

Den huvudsakliga funktionen

Vi bestämde oss för att hålla hemsidan relativt enkel. Huvudfunktionen på deras hemsida är en slider med några av deras mest populära program som sänds. På bannern presenterar vi “12 Yard Productions” övriga program för besökaren, tillsammans med en “about us” och kontaktsida. En viktig funktion på den här hemsidan är “take part” knappen. Det är via denna funktion som allmänheten kan ansöka om att bli deltagare i de olika programmen.

Varje show som 12 Yard har skapat har sin egen individuella sida. På dessa sidor finns klipp från några av showens bästa tillfällen, som kan ses via Vimeo. För dessa sidor begärde 12 Yard också ett avsnitt för relaterade shower. För den här webbplatsen såg vårt designteam till att nyttja livfulla färger och korta sammanfattningar om vad varje show handlar om, som bemöter användaren innan hen klickar sig vidare till showens egna sida.

Showtime

Vi vill alltid se till att webbplatserna vi skapar åt våra kunder är lätta att använda. Även om vi alltid finns tillgängliga för att hjälpa till, genomförde vi också en träningsdag för att visa 12 Yard hur saker fungerade på deras webbplats så att de i framtiden själva kunde ändra saker när som helst. Webbplatsen ärnu live och vi är väldigt nöjda med resultatet. Vi är glada att 12 Yard Productions också är det.