Hem / Tjänster / Kodgranskning

Kodgranskning

Vi har alla upplevt att när man har skrivit en text kan det vara svårt att se ens stavfel och att granska vad för fel som har gjorts. Kanske har du inte tillräckligt med grammatisk kunskap för att kunna se de språkliga fel du gjort och texten du skriver får en helt annan innebörd hos läsarna. På samma sätt fungerar det med kod. Även om du kan programmera, kan det bli fel och här kan du behöva hjälp av experter med granskningen av din kod.

Vad ska granskas?

Granska

Teman, plugins och generell kod behöver granskas för att ett se att allt är kompatibelt, stabilt och säkert. Vid användande av plugins finns risk för att plugins kanske inte är säkra eller kan fungera ihop på de sätt du önskar. Därför är det viktigt att detta granskas och korrigeras löpande, för att funktionen och tekniken skall följa med uppdateringar och förändringar.

 Varför behöver vi granska vår kod?

Om kod har skrivits på fel språk eller har en struktur som kan vara otydlig kan detta göra att koden inte läses av på önskat sätt. En felaktigt skriven kod kan även vara problematisk i en uppdatering av WordPress, då risken finns att koden inte är kompatibel och inte fungerar när uppdateringen skett.

Koden som bygger en webbplats kan behöva granskas för att se att den:

  • Är skriven på ett bra och tydligt sätt.
  • Använder vedertagna designmönster.
  • Har lösningar som kommer vara tillräckligt snabba.

När ska kod granskas?

Kod skall granskas löpande, som en slags resurs för aktuella utvecklare och team. Att granska kod kräver erfarenhet och expertis, något som inte alla utvecklare har. Därför kan det vara en god idé att använda dig av expertgranskning som ett komplement och som understödjande till ett team av juniorutvecklare.

Vad kan vi hjälpa till med?

Som en webbyrå med både erfarenhet och expertis kan vi hjälpa er genom att vara understödjande till era existerande team. Vi kan fungerar som ett säkerhetsnät som veckovis kontrollerar och assisterar. En perfekt möjlighet för er att utveckla ett team av juniorer med hjälp av våra seniora WordPress-experter, med tryggheten och säkerheten i att veta att ni inte kommer skadas av eventuella problem i det långa loppet.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading