Tjänster | WordPress pluginutveckling

WordPress pluginutveckling

WordPress är en av de mest modulära hanteringssystem av webbinnehåll som finns tillgängligt på marknaden. Utöver att ha öppen källkod vilket tillåter gradvis utbyggning och process-automatisering finns det tiotusentals Plugins tillgängliga för just dina behov.

Vad är WordPress Plugins?

Plugins tillåter dig att utveckla funktionerna som finns i WordPress utan att ändra själva WordPress-kärnan. WordPress Plugins är bitar av mjukvara, paket av koder, som breddar grundfunktionerna i WordPress. WordPress Plugins är skapade av PHP-kod och andra tillgångar som bilder, CSS och JavaScript.

På marknaden idag finns det nog redan en Plugin för alla funktioner du kan önska i WordPress. Allt du behöver är att leta dig igenom WordPress Plugin-katalog för att se alla möjliga sätt plugins kan utöka och förbättra din WordPress sida.   

Om det finns en huvudsaklig regel inom WordPress utveckling så är det rör inte WordPress kärna. Vilket innebär att du inte ändrar WordPress kärnfiler för att du vill få en viss funktion till din webbplats. Du ska inte göra detta då när WordPress uppdateras överskrivs alla grundfiler och det arbete du gjort försvinner, och dina ändringar kan orsaka hela installationen till att uppvisa ett oväntat beteende. Alla funktioner du adderar bör därför alltid läggas till genom plugins, skrivna enligt WordPress standarder.

Plugins som är gratis:

  • Är ett smidigt och enkelt sätt att använda sig av tjänsten WordPress, passar till webbplatser med lägre trafik.
  • Finns ett stort antal tillgängliga i WordPress Plugin-kataloger. Enkelt att prova på och granska kvalité då koden finns tillgänglig.
  • Utveckling sker ofta öppet och ändringar som gagnar er kan skänkas till projektet.

Plugins som går att köpa:

  • Erbjuder ibland jour-support och utvecklare som arbetar med att upprätthålla säkerheten och Pluginens kompatibilitet med den senaste versionen av WordPress samt med andra Plugins och teman.
  • Är mestadels kompatibelt med andra Plugins, men ibland kommer Pluginens kod i vägen för andra Plugins vilket skapar kompatibilitetsproblem.Svårt att prova på och granska kvalité då koden finns tillgänglig.
  • Om pluginet gör exakt det man vill blir kostnaden avsevärt lägre än att utveckla skräddarsytt.Utveckling sker oftast stängt och ändringar som gagnar er kan oftast ej skänkas in i projektet.

Plugins som utvecklas skräddarsytt:

  • Gör exakt det man vill att det skall göra.
  • Full kontroll över kvalitén i pluginet och dess fortsatta utveckling.
  • Testas och anpassas till det tema man använder.
  • Endast funktioner som gagnar er kommer in i pluginet.

Utveckling av skräddarsydda WordPress plugins

Plugins som finns kostnadsfritt, men primärt Plugins som säljs på olika webbplatser är ofta utformade för att lösa många olika problem för många olika användare. Att de försöker lösa så många problem samtidigt skapar ofta en situation där de skapar kompabilitetsproblem och gör webbplatsens prestanda avsevärt mycket sämre. Speciellt märkbart blir detta ifall man har flertalet Plugins som används på webbplatser som har hög trafik.

En fördröjning på så lite som 50 millisekunder är knappt märkbart på en liten webbsida, men när tio tusen användare besöker webbplatsen resulterar detta i över åtta minuter förlorad tid, vilket leder till förluster i form av tappade möjligheter. Ju mer generella Plugins du använder desto sämre blir prestandan, vilket skapar en stor påverkan på din webbplats prestanda.

Genom att skapa dina egna Plugins utökar du WordPress då du bygger funktioner utöver de som WordPress redan erbjuder. WordPress Plugins kan antingen vara enkla eller komplexa, beroende på vad syftet är med dem. Den enklaste sortens Plugin är en ensam PHP fil. De flesta WordPress Plugins består av många filer, men en Plugin behöver enbart en huvudfil med en speciellt formaterad DocBlock i headern.

Vi på Angry Creative lägger uppmärksamhet på varje liten detalj och optimerar varje komponent av din webbplattform. När tillfälle ges optimerar vi existerande Plugins, exkluderar onödiga komponenter och funktioner samt får separata Plugins att fungera bra ihop. När en Plugins uppbyggnad inte är stabil eller kompatibel föreslår vi en annan lösning, alternativt så bygger vi skräddarsydda Plugins som löser just dina problem på bästa möjliga sätt, optimerade både för snabbhet och användarvänlighet.

Plugins vi har utvecklat

Plugin

ACF Content Analysis for Yoast SEO

Denna plugin ser till att Yoast SEO analyserar allt ACF-innehåll, vilket inkluderar FlexiContent och Repeaters.Om du använder ACF och Yoast tillsammans idag så kan du inte utnyttja alla Yoasts funktioner. Denna Plugin tar innehållet som finns i custom-fält och trycker in detta i Yoast. Detta för att ge bättre överblick över innehållet och hur bra det är skrivet vilket är något som inte syns i vanlig analys.

Länk till WordPress.org: https://wordpress.org/plugins/acf-content-analysis-for-yoast-seo/

Plugin

Pagebuilder ACF

Pluginen Pagebuilder ACF kopplar ihop två välanvända funktioner: strukturen i ACF samt flexibiliteten i Pagebuilder och skapar en enklare mellanväg för layout. Detta gör att man kan bygga en landningssida enkelt med mer flexibilitet än den vanligtvis strikta layouten, då det finns fler verktyg att layouta med. 

Länk till WordPress.org: https://sv.wordpress.org/plugins/acf-page-builder-field/