WordPress som LMS
Har du en idé för en perfekt online-kurs som du tror kommer få deltagarna att flockas, men saknar kunskapen om hur du ska realisera denna idé? Hur fungerar ens en sådan lösning och vilket verktyg kan du använda för att driva din kurs? Vi förklarar LMS, vad det är och vad det kan erbjuda.
Vad är LMS?
I djungeln som är WordPress och alla dess användningsområden finns även LMS, ett verktyg som tillåter dig att utveckla din WordPress-sida till en prenumerationstjänst. LMS står för Learning Management System och du kan använda dig av LMS för att ge online-kurser och annat utbildningsmaterial till allt från anställda till kunder, elever och många fler. Ett LMS hjälper dig att hantera och organisera dina online-kurser, inklusive kursens deltagare, deras resultat och effektivitet. Det är även möjlighet att skapa ett system för att på ett automatiserat sätt låta användare registrera sig och betala för att få möjligheten att kunna gå enstaka eller samtliga kurser.
Varför ska du använda dig av LMS?
LMS skapar flera möjligheter för dig, både som privatperson och som företag. Genom att skapa möjligheten för allmänheten att dra nytta av den kunskapen som finns, mot en viss summa i gengäld, kan LMS vara en kraftfull outnyttjad resurs att överväga.
Eftersom att LMS är en programvara som du kan lägga till på din existerande WordPress-sida kan du med hjälp av detta verktyg skilja offentliga inlägg och material, som alla sidans besökare kan se och det premiuminnehåll då implementerar igenom LMS. Detta kan skapa möjligheten för dig med exempelvis en blogg att uppdatera ditt flöde med nya inlägg, men även erbjuda en exklusivare vy för dina mer engagerade läsare. Låt oss som ett exempel säga att du driver en nyttig matblogg. Med hjälp av LMS kan du då även erbjuda kurser i hur man beräknar fetter och proteinmängd i mat, som ett premiumtillägg för prenumeranter.
Med LMS erbjuds en bredare och djupare kunskapsbas för dina besökare och skapar för dig en möjlighet att tjäna pengar på den speciella kunskapen du har.
Vilka verktyg kan jag använda mig av för att starta upp mitt LMS?
Det finns flertalet verktyg (plugins) du kan installera på din WordPress-sida för att komma igång med LMS och lyckas med din tjänst på bästa sätt. Verktygen skiljer sig åt i utseende och administration, och uppfyller även olika behov och funktioner. För att kunna navigera enklare i havet av plugins ger vi exempel på två olika plugins kompatibla med din WordPress-sida.
Kom dock ihåg att läsa på om de olika lösningarna som finns och tänk igenom den typ av tjänst du tänker erbjuda. Är tjänsten huvudsakligen bestående av quiz eller informationstexter? Isåfall bör du ha en lösning som erbjuder just dessa funktioner och på ett sätt som gör att du får ut det mesta av ditt verktyg.
LearnDash
LearnDash är en LMS-plugin till WordPress som gör det möjligt för dig att skapa och sälja dina online-kurser. Med LearnDash kan du skapa kurser, lektioner, quiz och certifikat. LearnDash kostar finns att köpa från 159 dollar och är en tjänst som vi på Angry Creative både har använt och kan rekommendera.
Sensei
Sensei är en LMS-plugin till WordPress som är till för att skapa undervisningskurser. Med Sensei kan du skapa dina egna kurser, ta betalt för dem, skapa lektioner och quiz. Sensei kostar från 149 dollar, men är en tjänst vi på Angry Creative aldrig prövat.
Behöver du hjälp att välja ditt CMS och starta upp din tjänst?
Vi på Angry Creative hjälper er med att göra det bästa av er idé. Vi besitter kunskapen för att ge er ett verktyg som matchar ert sätt att erbjuda kunskap, är funktionellt och lätt att använda samtidigt som det skall kunna optimera er konvertering på e-kurserna. Varje fall och företag är unikt och vi hjälper er att realisera både er idé och företags behov för att skapa den bästa möjliga plattformen för er verksamhet.
Du kanske även är intresserad av dessa artiklar
Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel
Briqpay fokuserar på att skapa anpassade användarvänliga flöden vid försäljning mellan företag. D…
Read moreBriqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel
Konverteringsoptimering
Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…
Read moreKonverteringsoptimering
Affärssystem (ERP) för WooCommerce
Vi hjälper dig att förstå vad ett affärssystem är varför det är nödvändigt för er …
Read moreAffärssystem (ERP) för WooCommerce
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.
Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?
Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå