Hem / WordPress / E-handel

E-handel

WordPress som e-handel

E-handel, även kallat webbhandel, webshop och e-commerce är helt enkelt tjänsten att sälja och köpa produkter och tjänster via internet.

I dagens handelsmarknad är e-handel konstant växande och e-handel omsatte 57,9 miljarder kronor under år 2016. E-handel förväntas även under 2017 ha nått den popularitet att den upptar ca 9 % av all detaljhandel i Sverige. E-handel är en växande marknad och med det något att satsa på.

För att lyckas med din e-handel finns det olika saker som måste tänkas igenom. Utöver bra produkter, pålitlig service, effektiv marknadsföring och god varumärkeskännedom måste ni tänka över själva plattformen ni har er e-handel på. För att ni skall lyckas med er e-handel har vi samlat ihop både information om e-handelslösningar som smått och gott som hjälper er att göra er e-handel lite bättre.

Vilka egenskaper anser kunder vara viktiga hos webbutiken?

Egenskaper

Enligt statistik hämtad från E-barometern 2016s Årsrapport.

Vad för former av e-handel finns det och vad ska jag välja?

Det finns olika former av e-handel som riktar sig till företag som är i olika stadier. Det finns än mängd e-handelslösningar som alla marknadsför sig med att vara det bästa och enklaste sättet att skapa en webbutik. Här är några exempel på e-handelslösningar, som inriktar sig på olika behov och företag. Det viktiga att tänka på när du väljer din e-handelslösning är att få klart för dig var ditt företag är idag, vilka behov du har idag och hur du tror att framtiden blir för ditt företag. Läs på innan du gör ditt val och se om lösningarna stämmer in på ditt företag och dina behov.

Tictail

Tictail är en plattform för näthandel och nätbutiker. Här kan du som vill börja sälja dina produkter via en nätbutik få denna möjlighet gratis. Olika nätbutiker och märken samlas på en gemensam säljplattform och olika designers och länder samsas om utrymmet på tictail.com. Med Tictail får du både plattformen och en del av marknadsföringen på köpet när du väljer att sälja dina produkter på deras plattform.

WooCommerce

WooCommerce är ett gratis e-handelstillägg, en plugin, byggt för att vara en del av WordPress och är världens mest populära e-handelslösning. WooCommerce ger både e-handelsbutiker och utvecklare fullständig kontroll och gör det möjligt att sälja vad du vill på nätet. WooCommerce fungerar huvudlöst och pratar med själva systemet bakom pluginen, men är inte den mest effektiva lösningen om inte kunskapen för att hantera WooCommerce finns.

OpenCart

OpenCart är en e-handelslösning som bygger på öppen källkod utvecklat i PHP. Förutom att OpenCart är gratis att använda, så är det sökmotoroptimerat, har ett lätthanterligt och enkelt användargränssnitt samt ett stort utbud av färdiga moduler och teman. OpenCart är som WooCommerse självhostat och gör det möjligt att använda webbshoppen på din egna webbplats.

Vad för slags e-handel passar en startup?

startup

För en startup, ett nystartat företag, kretsar de flesta problem du stöter på kring affärsmodellen och själva affärsidéen. Detta är tiden för idéer, inspiration och att testa sig fram. Vad fungerar för ditt företag och varför fungerar det? I detta stadie är resurserna begränsade, så att använda sig av en kostnadseffektiv tjänst passar en startup. Genom att använda sig av exempelvis en hyrlösning kan du testa dig fram genom färdigbyggda funktioner och – om dessa inte fungerar, lätt byta ut dem mot andra för att hitta bästa lösningen för företaget. Här kan tjänster som exempelvis Tictail te sig passande.

Vad för slags e-handel passar en sub-enterprise?

sub-enterprise

För en sub-enterprise, ett företag som etablerat en stabilare kundbas sedan några månader tillbaka kretsar ditt fokus på att växa som företag. Detta kan du göra genom att expandera till flera marknader, länder och språk. I detta stadie kretsar problemen kring frakt och att planera för att effektivisera arbetet, för att inte fastna i tidskrävande manuellt arbete. Tjänster där möjlighet till att använda olika betal- och fraktlösningar, tillsammans med olika språk är något som passar till denna företagsstorlek. Här är WooCommerce ett bra alternativ.

Vad för slags e-handel passar en enterprise?

enterprise

Som ett enterprise, ett stort företag, är den huvudsakliga prioriteringen att optimera effektiviteten, genom en konsekvent och tydlig arbetsmodell. Ni behöver använda er av flexibla lösningar och verktyg som ni kan anpassa efter era behov. Behovet av skräddarsydda plugins, funktionalitet efter företagets specifika behov samt enkla sätt att lansera nya sidor är stort i detta stadie som företag. WooCommerce och Magento fungerar som lösningar för företag i denna storlek.

Vilka slags marknadsföringsverktyg använder e-handelsföretag?

Utöver e-handelslösningen behöver ni som företag även tänka igenom er marknadsföring för att lyckas med er e-handel. En digital strategi kan vara ett sätt för er att nå en större kundbas och just lyckas med att växa som företag. Här nedan kan ni se exempel på de marknadsföringsverktyg e-handelsföretag oftast använder sig av.

Statistik

I procent enligt statistik hämtad från E-barometern 2016s Årsrapport.

Vi använder och rekommenderar WooCommerce för e-handel

WooCommerce Expert

Vi på Angry Creative är stora fan av WordPress och WooCommerce. WooCommerce är ett perfekt komplement till WordPress och erbjuder stor frihet till ägare av e-handel att både växa och utveckla sina webbshoppar, med frihet i val av betallösning, leveranslösning och mycket mer. Eftersom att WordPress och WooCommerce är organiska och växande plattformar följer utvecklingen med i tiden. Med nya webbtrender och webbehov växer dem och ger användarna möjlighet att ligga i framkant i branschen. Vi hjälper er att både starta upp och hantera er e-handel, utifrån de behoven ni har som företag för att se till att ni når bästa möjliga resultat.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading