Exxentric

Excentriska träningsredskap leder till explosiv e-handel

E-handel, Marknadsföring

Exxentric är ett företag som utvecklar innovativ träningsutrustning som maximerar excentrisk träning för styrka och konditionering. Deras produkter används världen över av elitidrottare, personliga tränare och fysioteraputer. Exxentric satsar nu på att nå ut till den allmänna marknaden och utvecklar en e-handel för att uppnå sitt mål. Som ett företag med en känd kundkrets och ett aktivt sociala medie-flöde har de en ström av trafik till sin webbplats, något som nu skall konverteras om till köp.

www.exxentric.com

Vad gjorde vi?

API-utveckling

Informationsarkitektur

Multisite

Frontendutveckling

Backendutveckling

WooCommerce

WordPress

Kassasystem gjort för den kund som gör köpet

Eftersom att Exxentric säljer avancerade träningsprodukter, som uppnår högre kostnader än stor del av e-handelsprodukter på nätet, sätter det andra krav på Exxentrics e-handel. Som kund behöver en veta att produkten blir helt rätt och kan i detta fall önska att få en offert istället för en faktura. Genom att specialbygga en kassa som tillåter båda dessa möjligheter säkerställer vi att kunden blir nöjd.

Stor mängd content leder till att informationsstrukturen blir viktigare

Exxentric har en stor mängd content på sin webbsida, med tidigare över 200 landningssidor och 200 poster. Detta är information som inte bara behövde migreras över till nya sidan på rätt sätt, utan bör även struktureras på tydligast sätt för att kunden skall kunna ta till sig informationen. Genom att skapa en enkel navigation mellan de olika områdena kan vi ta denna stora massa information och koka ner den till olika uppdelningar och underrubriker som är lätta att ta till sig.

Webbplatser skapar förutsättningar för internationell satsning

Med kunder i hela världen har Exxentric ett behov av att kunna kommunicera på olika språk samt betala med olika valutor. Vi kommer över tid hjälpa Exxentric med sin internationella satsning och utföra marknadsanpassade satsningar. Genom att vara förberedd på en utveckling i företaget kan man se till att webbplatsen har de förutsättningar som krävs.