Archive

WooCommerce vs BigCommerce

WooCommerce vs BigCommerce

När du ska starta en e-handel är valet av plattform en av de mest kritiska besluten du behöver ta. BigCommerce och WooCommerce erbjuder två olika vägar. BigCommerce är en allt-i-ett SaaS-lösning, medans WooCommerce är en flexibel open-source plattform.

I denna jämförelseartikel undersöker vi plattformen BigCommerce och Angry Creatives Qala WooCommerce-lösning. Vi granskar skillnaderna mellan dem och vad som bör övervägas vid valet av e-handelsplattform.

BigCommerce vs WooCommerce vs Qala WooCommerce

BigCommerce

WooCommerce

Qala WooCommerce

Funktioner

BigCommerce: BigCommerce är utformad för att erbjuda en komplett e-handelslösning som passar alla typer av företag, från små till stora. Med funktioner som stöder omnikanalförsäljning och global expansion är plattformen ett bra alternativ för företag som vill börja sälja internationellt. Den har avancerade lösningar för B2B-handel, headless commerce och möjlighet att hantera grupp- och partihandel vilket gör det till ett flexibelt alternativ.

WooCommerce: WooCommerce erbjuder tusentals plugins. Användare kan anpassa allt från grundläggande e-handelsfunktionaliteter till avancerade SEO-verktyg och skapa unika kundupplevelser med WordPress som grund.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce förbättrar standard WooCommerce med specifika funktioner, som exempelvis färdiga moduler, förbättrade betalningslösningar, intelligent sök, snabb filtrering och mycket mer. Detta gör det enkelt att erbjuda en sömlös shoppingupplevelse för kunderna.

Användarvänlighet

BigCommerce: BigCommerce är designad för enkelhet, vilket gör att användare snabbt kan komma igång utan teknisk expertis. Plattformen erbjuder en intuitiv admin-panel, kraftfulla inbyggda marknadsföringsverktyg och omfattande supportresurser som gör det lätt för användarna att hantera sin e-handel.

WooCommerce: WooCommerce kräver mer teknisk kunskap, speciellt inom WordPress och webbhotellhantering. Flexibiliteten som erbjuds genom WordPress ger dock möjlighet till oslagbara, skräddarsydda lösningar.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce strävar efter att förenkla användarupplevelsen genom att erbjuda en plattform som redan är anpassad med färdiga och skräddarsydda moduler, anpassade efter dina behov. Detta minskar behovet av ytterligare konfiguration och anpassning.

Redaktionellt innehåll

BigCommerce: BigCommerce erbjuder ett brett utbud av funktioner för att hantera innehåll, inklusive inbyggda verktyg för att skapa SEO-optimerade produktsidor och blogginlägg. Plattformen ger möjlighet att integrera med olika CMS för en mer dynamisk innehållshantering, dock inte i samma grad som WooCommerce och WordPress.

WooCommerce: Som ett plugin till WordPress, erbjuder WooCommerce stora möjligheter när det kommer till innehållshantering. WordPress är känt för sina flexibla funktioner, exempelvis Custom post type (CPT), omfattande SEO-verktyg och möjligheten att integrera med alla ledande verktyg för innehållshantering.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce förbättrar WooCommerce’s redaktionella kapaciteter genom att införa specifika verktyg och funktioner som är optimerade för att underlätta alla typer av innehållshantering på sidan.

Flexibilitet

BigCommerce: Ger breda möjligheter för anpassning via sin API och en omfattande app-marknad. Detta gör det möjligt för användare att integrera sin e-handelslösning med olika externa tjänster och plattformar, anpassa sina butiker och förbättra funktionaliteten baserat på deras specifika affärsbehov.

WooCommerce: WooCommerce excellerar i anpassningsförmåga, med tillgång till en omfattande samling av WordPress-teman och plugins samt möjligheten att direkt modifiera kod för att skapa en helt unik onlinebutik.

Qala WooCommerce: Med Qala WooCommerce får du ytterligare anpassningsmöjligheter som är specifikt riktade mot att möta specifika krav och preferenser. Du får tillgång till färdiga moduler, samtidigt som den öppna källkoden erbjuder stor flexibilitet för personliga anpassningar.

Prestanda

BigCommerce: BigCommerce garanterar hög prestanda och tillgänglighet, vilket är avgörande för företag som kräver tillförlitlighet och förmåga att hantera stora volymer av trafik och transaktioner.

WooCommerce: WooCommerces prestanda är beroende av kvaliteten på webbhotell och konfiguration.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce erbjuder särskilda prestandaförbättringar anpassade för e-handlare som kräver en stabil grund. Detta inkluderar optimeringar för serverkonfigurationer och caching som är särskilt värdefulla under högsäsonger och kampanjer, vilket säkerställer en smidig kundupplevelse även under trafiktoppar.

SEO & Marknadsföring

BigCommerce: BigCommerce erbjuder omfattande SEO-funktioner som automatiskt optimerade URL-strukturer, metadatahantering och integrerade verktyg för att öka synligheten på sökmotorer. Plattformen erbjuder även en rad inbyggda marknadsföringsverktyg som hjälper till att driva kampanjer och analysera trafik.

WooCommerce: WooCommerce har tillgång till ett enormt utbud av WordPress-plugins för SEO och marknadsföring. Detta inkluderar allt från Yoast SEO för optimering av innehåll till Google Analytics-integrationer för trafikanalys. Anpassningsmöjligheterna här är extremt hög, vilket ger företag möjlighet att skräddarsy sin SEO och marknadsföringsstrategi.

Qala WooCommerce: Med Qala WooCommerce kan du göra alla möjliga inställningar du kan tänka dig kring SEO.

Skalbarhet

BigCommerce: BigCommerce är designad för att hantera skalning effektivt och stödjer allt från småföretag till större företag med komplexa behov. Plattformen erbjuder en robust infrastruktur som kan hantera hög trafik och stora produktkataloger utan prestandaproblem.

WooCommerce: Medan WooCommerce i sig kan skala i en viss utsträckning, beror mycket av dess skalbarhet på den underliggande hostinglösningen och hur webbplatsen är optimerad. För större operationer kan det krävas betydande anpassningar och optimeringar.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce tar hänsyn till skalbarhet genom optimerade prestandainställningar och anpassade lösningar som hjälper dig att växa utan tekniska begränsningar. Qala är utvecklad med flera unika komponenter och lösningar som möjliggör hög last och prestanda.

Pris

BigCommerce: BigCommerce’s prismodell är baserad på prenumerationer, där kostnader ökar med plattformens funktioner och kapacitet. Denna modell kan vara fördelaktig för företag som kräver skalbarhet utan stora initiala investeringar, men kan samtidigt bli dyrt om man planerar att skala upp i framtiden.

WooCommerce: Även om WooCommerce är gratis att använda, tillkommer kostnader för webbhotell, teman, plugins och eventuell anpassad utveckling. Dessa kostnader kan variera beroende på behov och skala.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce erbjuder en kostnadseffektiv lösning med många avancerade funktioner som ingår. Qala innebär en något högre startkostnad, men övergår sedan till en kostnadseffektiv prismodell där det finns stort utrymme för din e-handel att växa.

Sälja internationellt

BigCommerce: BigCommerce stöder internationell försäljning genom flerspråkiga storefronts, lokal valuta och globala betalningslösningar. Plattformen är bra för företag som vill börja sälja internationellt.

BigCommerce storefront lösning faller dock man skalar ordentligt och behöver anpassa flera storefronts till många olika marknader.

WooCommerce: WooCommerce stöder internationell försäljning genom diverse plugins som tillåter flerspråkig funktionalitet och integrationer med internationella betalningsalternativ. Det kräver dock mycket anpassning för att genomföra.

Qala WooCommerce: Qala WooCommerce erbjuder en multisite arkitektur, vilket inkluderar funktioner som integrerade översättningsverktyg och stöd för lokala betalningssystem anpassade för olika internationella marknader. Detta gör det enklare att nå ut till kunder globalt, samtidigt som de upprätthåller en lokal närvaro.

Multisite strukturen erbjuder stor anpassningsförmåga och flexibilitet när det kommer till att anpassa webbplatsen för olika marknader.

Support

BigCommerce: BigCommerce är känd för sin högkvalitativa support, tillgänglig 24/7 via telefon, livechatt och e-post. De erbjuder även onlineresurser, inklusive guider, webbinarier och ett community forum som hjälper användare att lösa problem och optimera sin användning av plattformen.

WooCommerce: WooCommerce erbjuder ingen direkt-support.

Qala WooCommerce: Med Qala WooCommerce får du kontinuerlig support, vilket inkluderar både underhåll, teknisk hjälp och rådgivning.

Kortfattad sammanfattning

BigCommerce

BigCommerce passar små och medelstora företag utan ett befintligt affärssystem. Den största fördelen är den smidiga hanteringen av produkter och ordrar på ett och samma ställe. Plattformen erbjuder inte samma anpassningsmöjligheter och skräddarsydda lösningar som WooCommerce.

WooCommerce

WooCommerce är ett kraftfullt alternativ, där mycket beror på hostinglösningen och hur plattformen är uppbyggd. Som en open-source plattform kan det vara utmanande att bygga en optimerad e-handel utan teknisk kunskap.

Qala WooCommerce

Qala tar bort komplexa inlärningskurvor och utmaningar vid expansion genom att erbjuda en färdig uppsättning av utvecklade lösningar, redo att implementeras i din e-handel.

Qala använder sig av ett PIM system för produkthantering. Tack vare Qalas grund i WooCommerce får du även tillgång till WordPress, ett ledande CMS som förenklar all hantering av innehåll på din webbplats.

Innehållshantering och användarvänlighet

BigCommerce

En framträdande funktion hos BigCommerce är dess centraliserade back-end-hantering. Plattformen är utformad för att samla allt från produktinformation och kunddatabaser till orderhantering på ett ställe, oavsett marknad. BigCommerce erbjuder globala block som kan visas på alla sidor inom en webbplats, vilket är användbart för konsekvent innehåll som sidfötter och navigeringsmenyer.

Deras CMS har vissa funktioner, men inte i samma omfattning som WooCommerce och WordPress. Storefront-funktionen fungerar bra för ett begränsat antal marknader, men blir mindre effektiv när man kräver avancerade och specifika anpassningar.

Qala WooCommerce

Qala erbjuder färdiga moduler som möjliggör en snabb start och omfattande anpassningsmöjligheter. Med WooCommerce kommer även WordPress, ett oslagbart CMS som är mycket effektivt för att skapa och hantera innehåll. Qala stödjer flera betalningsmoduler och anpassade checkout-processer för lokala marknader, något som inte är möjligt med BigCommerce.

Produkthantering sker via ett PIM-system och tack vare WooCommerce’s öppna källkod får man en mycket anpassningsbar webbplats.

Sälja internationellt

BigCommerce

BigCommerce är en bra plattform för företag som vill expandera internationellt. Plattformen erbjuder olika storefronts för att skapa anpassade versioner av webbplatsen på flera språk och stödjer lokal valuta.

Dessutom integrerar BigCommerce globala betalningslösningar, vilket inkluderar stöd för olika betalningssystem och kreditkort som används i olika länder. De globala och lokala blocken underlättar snabba översättningar och mindre ändringar på flera sidor.

Qala WooCommerce

Qala WooCommerce utnyttjar WordPress multisite-arkitektur för att erbjuda en optimal lösning för internationell expansion. Med multisite kan du enkelt hantera flera webbplatser från en enda WordPress-installation, vilket är särskilt användbart för att centralisera administrationen av separata och skräddarsydda webbplatser för olika regioner eller länder.

Qala inkluderar också integrerade översättningsverktyg och stödjer lokala betalningssystem, vilket ger möjligheten att erbjuda de mest populära betalningsmetoderna på varje marknad.


Prisstruktur

BigCommerce

BigCommerce använder en prenumerationsbaserad prismodell som varierar beroende på funktioner och kapacitet. Detta möjliggör skalbarhet utan stora initiala kostnader, vilket är fördelaktigt för mindre företag som vill växa gradvis.

Dock kan kostnaderna snabbt öka när företaget expanderar och behöver mer avancerade funktioner.

Qala WooCommerce

Qala WooCommerce är en kostnadseffektiv lösning som balanserar pris och prestanda. Initialt kan Qala ha högre uppstartskostnader jämfört med BigCommerce, men över tid blir denna investering mer kostnadseffektiv.

När din e-handelsplattform är etablerad blir de löpande kostnaderna relativt låga och modellen stöder hållbar tillväxt utan att löpande kostnader skenar iväg.

Funktioner

BigCommerce

BigCommerce är utformad för global expansion och omnikanalförsäljning, vilket gör den till ett bra val för företag som vill nå internationella marknader. Plattformen stödjer avancerade B2B-funktioner och möjliggör enkel integration med betalningsportaler, logistikleverantörer och CRM-system, vilket är kritiskt för en effektiv omnikanalstrategi.

Du har inte samma anpassningsmöjligheter som hos WooCommerce, men du får ett användarvänligt gränssnitt och kraftfulla administrativa verktyg, vilket gör det enkelt för företag att hantera sin webbplats utan omfattande teknisk expertis.

Qala WooCommerce

Qala WooCommerce erbjuder förkonfigurerade moduler för snabb implementation och enkel anpassning. Integrerade betalningslösningar möjliggör smidiga transaktioner över flera marknader. Funktioner som intelligent sökning och snabb filtrering förbättrar användarupplevelsen och ökar webbplatsens effektivitet.

Qala ger dig stora anpassningsmöjligheter och är särskilt effektiv för att optimera kundresan och säkerställa en smidig shoppingupplevelse, oavsett kundens geografiska placering.

SEO och marknadsföringsverktyg

BigCommerce

BigCommerce är starkt inriktad på att optimera SEO och erbjuder kraftfulla funktioner för att förbättra webbplatsers synlighet. Plattformen automatiserar skapandet av SEO-vänliga URL-strukturer och möjliggör anpassning av metadata. BigCommerce erbjuder även en effektiv kampanjhantering.

Qala WooCommerce

Qala WooCommerce använder WordPress plattform för att ge tillgång till omfattande marknadsföringsfunktioner. Detta gör det möjligt för användare att effektivt förbättra sin webbplats ranking och optimera marknadsföringskampanjer med olika verktyg anpassade för olika behov.

Support

BigCommerce

BigCommerce erbjuder högkvalitativ support tillgänglig dygnet runt via telefon, livechatt och e-post. Förutom direktsupport finns ett brett utbud av online-resurser, inklusive guider, webbinarier och ett communityforum.

Qala WooCommerce

Vi är ständigt uppmärksamma på potentiella utmaningar och möjligheter till förbättringar. Vi hanterar även regelbundet underhåll av din webbplats för att försäkra oss om att allting fungerar korrekt. Som vår kund har du även alltid möjligheten att löpande ge förslag på förbättringar eller justeringar.

Genom att tillhandahålla dedikerad support hjälper vi våra användare att effektivt hantera eventuella utmaningar som uppstår under driftens gång.

Skalbarhet och prestanda

BigCommerce

BigCommerce är byggd för att växa tillsammans med ditt företag. Det innebär att plattformen inte bara kan skala upp smidigt utan också bibehåller hög prestanda under perioder av hög trafik och stora produktkataloger.

Denna kombination av skalbarhet och prestanda gör det möjligt för BigCommerce att erbjuda en pålitlig plattform för företag som strävar efter tillväxt utan att kompromissa med hastighet eller tillgänglighet.

Det kan uppstå problem med BigCommerce när du börjar skala och ska sälja till flera olika marknader. Eftersom du inte har en multi-store funktion så måste allt hanteras ifrån en och samma webbplats, vilket kan bli problematiskt när du behöver anpassa många olika storefronts.

Qala WooCommerce

Qala WooCommerce erbjuder funktioner som främjar tillväxt och effektivitet, inklusive en multisite-arkitektur. Denna struktur ger stor flexibilitet för varje enskild webbplats och marknad, vilket är avgörande vid global expansion. Med introduktionen av WooCommerce 8.2 och High-Performance Order Storage (HPOS) effektiviseras hanteringen av stora mängder kundordrar. Serveroptimering och avancerade cachinglösningar förbättrar prestandan, vilket är kritiskt under högsäsonger och kampanjer.

För mer information om Qala och hur Angry Creative kan hjälpa ditt företag, boka ett möte med vår VD, Jimmy!

FAQ

Vilka är de viktigaste faktorerna att överväga när jag väljer mellan BigCommerce och Qala WooCommerce?

Det är viktigt att bedöma hur dina affärsbehov kommer att se ut i framtiden. Planerar du att skala upp din verksamhet och planerar du att expandera globalt, detta är viktiga frågor att svara på innan du gör ditt val.

Hur anpassningsbara är BigCommerce och Qala WooCommerce för unika företagsbehov?

BigCommerce erbjuder en bra och stabil plattform att komma igång med, men den kan bli begränsande när man kräver unika lösningar. WooCommerce tillsammans med Qala erbjuder ett färdigt ramverk som tillåter en snabb start, samtidigt som du har en open-soruce miljö att göra vilka anpassningar du vill.

WooCommerce vs BigCommerce: Vad är den största skillnaden?

BigCommerce är en något enklare plattform som är ett smidigt alternativ för att komma igång snabbt med. WooCommerce är en open-source plattform och kräver mer teknisk kunskap, samtidigt som du kan skräddarsy din webbplats efter dina unika behov.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå