Angry Creative anordnade årets officiella konferens inom webb-publicering med WordPress, i samarbete med Linköpings Universitet, Campus Norrköping.

Mellan datumen 25 -27 april 2014 fylldes Campus Norrköping med entreprenörer, programmerare och kommunikatörer för ett fullspäckat schema kring WordPress, öppen källkod och strategier för ett bättre internet i allmänhet. Bland sponsorerna fanns bland andra Aftonbladet, Knowit AB och Linköpings Universitet.

Konferensen WordCamp 2014 är den första officiella sammankomsten av sitt slag som hålls utanför Stockholm och innehåller två parallella spår, Utveckling & Design samt Användare & Entreprenörsskap. Bland de inbokade talarna märks bland andra: Thord Daniel Hedengren (författare, internetentreprenör och grundare av Odd Alice), Christina Wallnér (grundare av No WaIT AB och expert inom strategier och standarder för tillgänglighet) samt Christoffer Larsson (Lead Developer för WordPress-teamet på Aftonbladet). Utöver föreläsningar och paneldiskussioner ingår även en heldag av Contribution Competition där deltagarna bildar team och tävlar i att skapa allmännyttiga applikationer inom WordPress och/eller öppen källkod under tidspress.

Talarnas presentationer

Christoffer Larsson: Vagrant and you
Niklas Högefjord: E-handel med WordPress
Peter Elmered: WooCommerce advanced performance optimizations 
Magnus Nystedt: WordPress and the future of print media
Mario Peshev: Debugging WordPress
Kristina Alexandersson: WordPress i skolan – när, var och hur?
Mansoor Munib: Theme and Plugin dev – Norrkoping
Joakim Hedström: Skriv så någon bryr sig
Stanislav Khromov: Building excellent web experiences with Advanced Custom Fields and Visual Composer(Google Docs Version)
Erik Bernskiöld: Translation and Localizations in WordPress: Best Practices & Lessons
Jesper Bylund: WordPress & BackBone – The Dawn of Web Apps
Mattias Grönborg: Tio nycklar för att lyckas med paketering av WordPress produkter
Robert Lidberg: Driftsättning, prestanda, skalning
Christina Wallnér: Web Acessability in mind
Andreas Ek: Web Production Automation
Elia Mörling: Growth hacking with WordPress
Johan Hermansson: Kampanjsajter ? WordPress

Video

Video finns tillgänglig på http://wordpress.tv/event/wordcamp-norrkoping-2014/

Hackvinnare

Vi hade ett hack också, där bästa bidrag som tillförde mest till communityt belönades med fina priser.

Vinnarna i tävlingen blev Christoffer Rydberg, Hans Järvman & Peter Elmered för sitt plugin för att kunna dela produkter & inköpslistor för WooCommerce. Domarnas motivation var att de tillförde ett högt värde till communityt och e-handlare och var en ny och spännande idé. De belönades med varsin iPad mini.

Repolänk: http://wordpress.org/plugins/woocommerce-embed/

På en hedervärd andraplats kom Robin Björklund, Oscar Johnson & Joel Pesada för sitt plugin för att kunna spela in ljud direkt i WordPress administrationsgränssnitt. Domarnas motivation var att de tillförde en spännande och väl utförd funktion som skulle kunna hjälpa podcastare och andra. De belönades med ett års gratis Spotify-prenumeration var.

Repolänk: TBA

Kort om WordPress

WordPress är ett världsledande verktyg för publicering av information på nätet byggd med Öppen källkod, det är samtidigt gratis som ovärderligt, och utvecklas av ett globalt nätverk kreativa individer för allmännyttans skull. Plattformen fick initialt spridning som ett lättanvänt sätt att skapa personliga bloggar, men har på senare år utvecklats till en världsledande helhetslösning som bildar grunden till allt från digitala kampanjer och e-handelsplattformar till komplexa intranätslösningar.

Kort om Angry Creative

Angry Creative är en Norrköpingsbaserad webbyrå som verkar för spridning av WordPress och öppen källkod. Byrån grundades 2007 av Jimmy Rosén, f.d student vid Campus Norrköping och 2012 belönad med utmärkelsens Årets Unga Företagare i Norrköping. Byrån består idag av fem anställda med expansionsplaner.

Läs mer på kampanjsajten: http://2014.norrkoping.wordcamp.org/

WordCamp Norrköping 2014

Book your spots

There are currently no spaces to book ?>

Number of spots

Internetbokning är inte tillgänglig för detta evenemang.