IamTeamGB

En webbplats för alla

Marknadsföring

För första gången i historien avbröt ITV sin sändning i en hel timme för att uppmuntra allmänheten att delta i Storbritanniens största idrott någonsin. British Olympic Association, The National Lottery, ITV och Join In arbetade i samarbete med I Am Team GB och anlitade oss som evenemangets tekniska WordPress-partner.

Snabba puckar

Med en mycket begränsad tidsram skapade vi en tillgänglig, men ändå tekniskt komplex webbplats som allmänheten skulle använda för att både registrera sitt intresse och enkelt hitta sportevenemang i närheten.

Idrottsklubbar över hela landet skickade in information om evenemang via ett enkelt formulär som vi byggde på webbsidan. Den data vi fick in behövde sedan bli sökbart tillgänglig för allmänheten. Att hämta informationen från databasen för varje individuell användarsökning skulle vara en otroligt långsam lösning. Istället byggde vi en skräddarsydd app som fungerar tillsammans med I Am Team GB-webbsidan.

Robust hosting för att klara höga trafiknivåer

Vi hostade I Am Team GB-webbsidan i ett dedikerat serverkluster med WP Engine, optimerat för att hantera hundratals samtidiga händelser.

Med över 970 000 deltagande personer i I Am Team GB, överträffade vi förväntningarna gällande både sidvisningar och registreringar. Under en femveckorsperiod hade vi en anmärkningsvärd lägsta konverteringsfrekvens på 13,8% med 150 000 registreringar. 2600 I Am Team GB-evenemang ägde rum rikstäckande – långt över de 2000 evenemang som projicerades. Webbplatsen hanterade utan problem höga trafiknivåer och lockade över en miljon användare.