Hem / Lär dig WordPress: 12 användbara resurser för utvecklare och webbplatsägare

Lär dig WordPress: 12 användbara resurser för utvecklare och webbplatsägare

En av anledningarna till att vi valde att specialisera oss på WordPress är hur enkelt det är för våra kunder att lära sig WordPress och använda det utan att behöva en webmaster. Lär dig WordPress på ett smidigt sätt med våra personliga favoritresurser.

Vad gör WordPress så bra?

  1. CMS:et är användarvänligt och enkelt att använda för alla erfarenhetsnivåer.
  2. Det finns en mängd resurser tillgängliga för webbplatsägare för att uppdatera och förbättra sin WordPress-hemsida.

Även om vi alltid erbjuder WordPress-utbildning med varje webbplats eller ny funktion vi bygger, kan kunder enkelt fortsätta utveckla sina WordPress-kunskaper genom att använda dessa resurser online.

De flesta i vårt team är självlärda när det kommer till att använda och utveckla WordPress. Där en stor hjälp har varit resurser de hittat online eller genom att delta i lokala workshops eller konferenser. Oavsett om de är en av våra utvecklare som finslipar sina webbutvecklingsfärdigheter, eller vårt interna team som förbättrar sina kunskaper i att använda WordPress CMS för att förbättra vår egen WordPress hemsida, har vi upptäckt att det finns träningsresurser tillgängliga för alla, oavsett erfarenhet.

Vi har sammanställt denna lista över våra personliga favoritresurser som vi samlat på oss genom åren och som vi rekommenderar till både kunder och vårt team.

För utvecklare rekommenderar vi:

Pluralsight (tidigare Code School)

Vi rekommenderar Pluralsight (tidigare Code School) för utvecklare som gillar att lära genom att göra. De erbjuder interaktiva kurser i kod- och programvaruutveckling, med kategorier som JavaScript, HTML, Git och mycket mer.

I’ve used Code School to refresh my knowledge and learn the basics of particular web development tools. I’ve taken a total of 8 of their courses so far ranging across CSS (SASS), JavaScript, HTML and Git. I’ve enjoyed every course, and they’ve successfully helped me improve my skills I use in WordPress development.

Tom Barrett

WPSessions

WPSessions

WPSessions är riktat till utvecklare som vill bygga en ny WordPress hemsida. De erbjuder kurser om BuddyPress, WP-CLI, enhetstester, bygga en medlemssida, optimera din webbplats, Boilerplate, SASS och skapa egna plugins.

Lär dig WordPress

Denna kurs för nybörjare lär dig grunderna i WordPress-utveckling. Du får lära dig att sätta upp en utvecklingsmiljö, skapa egna teman och plugins, och använda viktiga WordPress-funktioner som hooks och REST API. Perfekt för dig som vill bygga och anpassa WordPress-webbplatser från grunden.

Codecademy

Codecademy

Codecademy is brilliant for the interactive aspect and the fun tone.

Sam Lay

Codecademy är en interaktiv resurs för utvecklare som hjälper dig att lära dig färdigheter i HTML & CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python, Ruby och API. Varje kurs erbjuder några gratis lektioner, med mer avancerade lektioner reserverade för deras Codecademy Pro-abonnenter.

I’ve used Codeacademy for learning the basics of several languages, including Javascript, HTML, CSS and PHP. All of which are useful for WordPress development. Codeacademy is great for it’s interactivity, and it introduces you to new concepts with helpful examples and ’easy-to-understand’ copy.

Adam Hollister

The Lodge

The Lodge

En träningsresurs från CSS-fokuserade bloggen CSS-Tricks. De erbjuder 4 olika gratiskurser inom webbutveckling och design som täcker SVG, lära sig jQuery från grunden, designa om en webbplats och bygga en mobil-först webbplats.

Treehouse

Treehouse erbjuder djupgående utbildningskurser om WordPress-grunderna och WordPress-utveckling. Deras lektioner är indelade i nybörjar-, mellan- och avancerad nivå. Varje kurs informerar dig om hur lång tid det kommer ta att slutföra, och de erbjuder också en gratis period, så att du vet vad du kan förvänta dig innan du betalar för lektionerna.

I often use Treehouse to delve more deeply into a specific subject. They have a massive library of content ranging from topics like ’WordPress Customizer API’ to things like ’Video Game Development’. The course teachers are great and the combination of videos, tasks and quizzes make learning with Treehouse easier for me than with some of the other online training tools. – Adam Hollister

Tyvärr stöder Treehouse inte längre WordPress och kommer inte att ladda upp nytt eller uppdatera befintligt innehåll på deras webbplats. Du kan läsa mer om deras beslut på WP Tavern. Vi är dock glada att kunna meddela Zac från Treehouse’s nya satsning: Javascript for WordPress.

För användare rekommenderar vi:

WordPress 101

WordPress 101

WordPress 101 erbjuder det snabbaste och enklaste sättet att lära sig WordPress. De har kurser som täcker allt från att komma igång och grunderna, till handledningar om Yoast SEO-pluginet. Deras lättföljda screencasts är bäst lämpade för nybörjare som vill lära sig att använda WordPress CMS.

De har också ett plugin som erbjuder deras WordPress-träningsvideor för enkel åtkomst direkt i WordPress administrationspanel.

Lär dig WordPress

Denna kurs i WordPress-användning lär dig grunderna för att komma igång och börja använda WordPress. Du får lära dig att sätta upp en webbplats, hantera innehåll, anpassa teman och använda plugins effektivt. Perfekt för nya användare som vill skapa och underhålla sin egen WordPress-webbplats.

Lynda

Lynda

Lynda är en utbildningsplattform av LinkedIn. De erbjuder 89 WordPress-kurser som är uppdelade i totalt 2 178 videotutorials. I sina WordPress-kurser visar de stegen för att bygga en webbplats med CMS från början till slut. Förutom att bygga, erbjuder de också råd för optimering och utbildning i att lägga till och redigera innehåll.

Du måste vara medlem för att se deras kurser, men när du väl har registrerat dig har du tillgång till alla kurser på Lynda, inklusive deras PHP-relaterade kurser.

Personlig utbildning:

Codebar

Codebar

Codebar är en ideell organisation som strävar efter att bygga en mångfaldig teknisk gemenskap. De anordnar gratis workshops där de undervisar i HTML & CSS, JavaScript, Ruby och Python samt programmeringskoncept. Deras workshops riktar sig till underrepresenterade grupper och finns för närvarande i Brighton, London, Cambridge och Birmingham. Deras evenemang är vanligtvis sponsrade och värdas av lokala teknikföretag. Upplägget för träffarna är en 30-minuters registrering, nätverkande och samtal över tilltugg, följt av mycket kodning och coachning.

The Codebar workshops have been an invaluable support during my training in Web Development. It is run by developers who give up their spare time to coach people in under-represented groups in tech, and I love that sense of community.

Romy Viflic

Meetup

Utforska WordPress Meetups för att träffa likasinnade entusiaster och yrkesverksamma. Dessa evenemang täcker olika ämnen, inklusive webbplatsbyggande, plugin-utveckling och temaanpassning. Perfekt för användare på alla nivåer som vill förbättra sina WordPress-kunskaper, nätverka och dela erfarenheter.

WordUp Brighton

Månatligt evenemang

Dessa vänliga månatliga träffar är ett utmärkt sätt att träffa och nätverka med andra WordPress-användare och utvecklare i Brighton. Träffarna är avslappnade och inkluderar ofta snacks och drycker som tillhandahålls av lokala företag. Varje träff är unik och lockar en varierad publik, så om det för närvarande inte finns ett evenemang som intresserar dig, kommer det snart att finnas!

WordCamp Europe

5-7 Juni 2025

WordCamp Europe är en enorm konferens som lockar tusentals WordPress-användare från hela världen. Nästa år är det deras trettonde konferens, och varje år hålls den i en annan europeisk stad. Många specialiserade WordPress-organisationer, som vår egen, tar med hela sitt företag till konferensen – de är helt enkelt så bra! WordCamp Europe erbjuder ett stort utbud av föredrag som täcker allt från webbdesign och utveckling till marknadsföring, prestanda och innehållsskapande och -hantering.

Vi hoppas att våra resurser kommer vara användbara! Om du vill veta mer om våra WordPress-tjänster och hur Angry Creative kan hjälpa dig, börja med att boka ett möte med vår VD, Jimmy, idag!

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading