Hem / Tjänster / Pimcore – Produktinformation och datahantering för WooCommerce

Pimcore – Produktinformation och datahantering för WooCommerce

Pimcore är ett verktyg som tillhandahåller en endaste plattform för att samla in data, oavsett kanal eller process.  Det är en välkänd Open Source plattform för hantering av digital data. Programvaran innehåller PIM, MDM, CDP, DAM, DXP/CMS och Digital Commerce. Pimcore är en mycket bred plattform med många användningsområden och många olika moduler. Det fungerar dock alldeles utmärkt att använda enskilda moduler som passar dina behov. Angry Creative har erfarenhet av att integrera bland annat PIM och MDM samt DAM delarna mot WordPress och WooCommerce.

Pimcore är API-drivet och möjliggör därför integration med annan IT-infrastruktur. Pimcore är dock inte en ”out-of-the-box”-lösning som andra open source-verktyg ofta är. Du kommer behöva en utvecklare för att komma igång.

Pimcore hjälper dig att ansluta och hantera all digital data och kärnan är byggd på tre datatyper: dataobjekt, digitala tillgångar och dokument. På grund av den enkla integrationen med vilken kanal som helst sparar Pimcore mycket tid för slutanvändaren, inte bara genom att allt samlas och hanteras från ett ställe utan också serverar olika bilder till olika marknader.

Pimcore moduler för e-handel

Dataobjekt

Dataobjekt låter dig hantera all strukturerad data baserade på en fördefinierad datamodell, antingen manuellt eller automatiskt via API: erna. Dataobjekt ger möjlighet att hantera strukturerad data för flera utmatningskanaler från en enda källa. Pimcore kan hantera alla dataprodukter & kategorier (PIM/MDM), men också kunder (CDP), beställningar (digital handel), bloggartiklar (DXP/CMS).

Digitala tillgångar

Lagra, hantera och organisera digitala filer så som bilder, videor, PDF -filer, Word/Excel-dokument i en mappstruktur. Förhandsgranska 200+ filtyper direkt i Pimcore, redigera bilder och berika filer med ytterligare metadata. Ansiktsigenkänning för kontaktpunkter i bilder och stöd för förhandsgranskningar av VR/360 ° är tillgängligt. Ni behöver bara behålla en högupplöst version av en fil i systemet. Pimcore kan automatiskt generera alla nödvändiga dataformat för olika kanaler som e-handel, appar, webbplatser. 

Pimcore-plattformen

Som öppen källkod är Pimcore mycket utbyggbart och ger massor av funktionalitet ovanpå sina kärnmoduler. Den kan användas till i stort sett vad som helst! Systemet lagrar data centralt och kan hantera data till vilken kanal som helst – enkla webbplatser, både integrerade och tredjeparts handelssystem, mobilappar, print och så vidare.

Hur integrerar vi PIMCore?

Som ett av de mest använda systemen för PIM har Angry Creative satt ihop ett paket för att komma igång med Pimcore och WordPress/WooCommerce på ett snabbt, smidigt och kostnadseffektivt sätt. Detta är vanligtvis ett integrationspaket som passar bäst in i våra Qala-lösningar.

PIM och MDM

Termen ”produktinformation” inkluderar all data som beskriver en produkt/artikel. Det kan vara allt från beskrivande texter, bilder, tekniska data till högupplösta bilder och videor för att presentera produkten på ett tilltalande sätt.

I många organisationer finns det ett behov av att använda sådan produktinformation i flera IT-system, till exempel på flera WooCommerce-webbplatser. I dessa situationer kan man spara mycket tid genom att samla all produktinformation i ett enda system (dessa system kallas Product Information Management “PIM”). Sedan kan PIM anslutas till de system som behöver PIM:s data. Med master data management (MDM) kan datahanteringen även centraliseras för validering, versionshantering, struktur, sortering och mycket annat.

Hur man kommer igång

Steg 1 – Förkunskaper för PIM

Vi gör workshops tillsammans där vi identifierar och dokumenterar din produktstruktur (relationer mellan produkter, gemensam data för flera produkter, etc), språkbehov, marknadsstrukturer, bildbehov och så vidare. Vi identifierar också dina integrationsbehov, dvs. vilka IT-system som behöver åtkomst till PIM:s data. Resultatet dokumenteras i en rapport för nästa steg.

Steg 2 – Pimcore-beteende och grundläggande PIM-konfiguration

I det här steget installerar vi Pimcore och konfigurerar det enligt produktstrukturen som bestämdes i föregående steg. När allt är på plats levererar vi grundläggande utbildning för att visa dig hur du fyller i och administrerar din produktinformation för att få ett komplett och fungerande PIM-system.

Steg 3 – Integration med WordPress/WooCommerce

I det sista steget kartlägger vi ihop PIM-data till produktstrukturen i WooCommerce och implementerar integrationer som synkroniserar PIM-data till dina Woocommerce-webbplatser så snart de uppdateras i Pimcore. I detta steg introducerar vi också övervakning av dessa integrationer så att vi kan agera om det uppstår konflikter eller fel.

När projektets tre steg har slutförts är Pimcore konfigurerat för att hantera all din produktdata på ett ställe och uppdateringar synkroniseras till dina WooCommerce-webbplatser helt automatiskt. Snabbt, smidigt och väldigt enkelt. 

Kom igång med PIMCore

Förr eller senare kommer alla växande e-handelsföretag se behov av en PIM; på Angry Creative kan vi hjälpa dig att komma igång med Pimcore för att spara tid för ditt team och förbättra dina e-handelsupplevelser.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading