Hem / WooCommerce / Qala Multimarket - internationalisering i WooCommerce

Qala Multimarket – ett kraftpaket för internationalisering i WooCommerce

Angry Creative specialiserar sig på att hjälpa små och medelstora företag att växa med WooCommerce och med särskilt fokus på internationalisering. Vi är riktigt bra på detta och är en av de ledande byråerna med denna specifika expertis.

En av anledningarna till att vi har blivit så bra på det är för att vi har kraftigt standardiserat kring lösningar som vi har livetestat och distribuerat över de kundwebbplatser som vi är ansvariga för. Den här standarduppsättningen kallas ”Qala” och kan tillföra värde antingen som en nybyggnad eller så kan vi lägga till delar av den till en befintlig byggnation.

Qala Multimarket är en central del av denna standardiserade förmåga – tillräckligt för att förtjäna en egen artikel för att förklara dess funktioner, fördelar och hur den fungerar med andra aspekter av internationalisering.

Vad är Qala Multimarket?

Qala Multimarket är ett tillägg för WordPress som bygger på MultilingualPress och lägger till ett par internationaliseringsspecifika funktioner. I enlighet med vår utvecklingsfilosofi är Qala Multimarket oberoende av alla andra Qala-tillägg men designade för att fungera briljant tillsammans.

Vilka är nyckelfunktionerna i Qala Multimarket?

Qala Multimarket
Språk-/webbplatsväxlare i Qala Multimarket
 1. Skapa och hantera en internationaliserad butik

  Utökar nätverkskonfigurationen för flera platser som är tillgänglig med WordPress multisite och MultilingualPress. Detta ger butiksansvariga möjligheten att hantera hur lokala sidor är anslutna och hur dessa kopplingar ser ut för butiksbesökare.
 1. Möjliggör platsbaserade upplevelser

  Med Qala Multimarket blir varje lokal webbplats sin egen oberoende men ändå anslutna butik. Olika lokala sidor kan hanteras av olika butiksansvariga, ha ett enskilt lager, använda olika tillägg och använda ett helt annat utseende och känsla. Eller de kan vara exakt likadana förutom språk och/eller valuta. Detta gör det möjligt för din butik att fullt ut stödja lokala krav samtidigt som den drar nytta av att vara en del av ett uppkopplat nätverk.
 1. Aktiverar en språk-/webbplatsväxlare

  En av de viktigaste användarupplevelserna inom en internationaliserad butik är att kunna navigera mellan lokala webbplatser. Qala Multimarket ger uppmaningar till användare för vilka det kan finnas en lämpligare lokalisering. Den kan konfigureras för att tillåta användare att kunna byta mellan språk med en växel som förvandlar komplex affärslogik till en enkel användarupplevelse.

Hur passar Qala Multimarket in med andra tillägg?

Qala är designat på ett modulärt sätt så att allt eftersom en e-handelsbutiks krav utvecklas, finns det ytterligare Qala- och tredjepartsmoduler som är designade för att fungera sömlöst och som komplement till resten av Qala. Qala Multimarket är en nyckelmodul som sitter i hjärtat av Qalas fokus i WooCommerce internationalisering.

Kompatibla internationaliseringsrelaterade Qala-tillägg inkluderar:

 1. Qala Multimarket Product Connector – möjliggör länkning av produkter mellan lokala webbplatser för att mata ut HREFLANG och aktivera Qala Global Cart och andra moduler. Detta ger bättre SEO.
 2. Qala Reviews – låter butiksansvariga sammanställa recensioner för samma produkt till andra lokaliserade webbplatser. Till exempel, om du har lokala webbplatser för ca-en, ca-fr och en-en, då låter den här modulen dig hämta ca-en-recensioner till den lokala sidan för en-en (och vice versa), samtidigt som man väljer att inte syndikera recensioner från ca- fr (eftersom de skulle vara på franska). Detta maximerar effekten av recensioner i din butik, vilket förstärker den sociala valideringen.
 3. Qala Global Cart – fixar en begränsning med multisite-metoden för att internationalisera WooCommerce genom att bygga om kundvagnens innehåll när en användare växlar mellan språk. Detta upprätthåller användarens shoppingupplevelse genom att byta språk och ökar konverteringsfrekvensen för sådana resor.
 4. Qala Single Admin – en modul för att effektivisera redaktionella och administrativa arbetsflöden i en internationaliserad WooCommerce-butik (istället för att behöva klicka igenom samma åtgärd i flera admins). Detta sparar hanteringstid.
 5. Qala Tax Tools – tillåter konfiguration av EU VAT, IOSS och VOEC-system inom WooCommerce för att tillåta handlare att upprätthålla efterlevnad och hålla shoppingupplevelserna enkla.
 6. Qala Single Stock – tillåter central lagerhantering för en produkt som är tillgänglig på flera platser. Sparar hanteringstid och minskar avsevärt den dåliga användarupplevelsen av en kund som köper en produkt som är slut för snabbsålda lager.
 7. Qala Network Reports – i avsaknad av ett ERP eller annan integration ger denna modul butikschefer ett snabbt och bekvämt sätt att generera rapporter från hela nätverket av internationaliserade lokaler. Detta sparar tid och hjälper till att standardisera arbetsflöden, vilket minimerar mänskliga fel.

Medan Qala inkluderar ett stort antal Qala-specifika moduler, är det också byggt med WordPress och WooCommerce ekosystem av öppen källkod i åtanke. Där det finns tillägg som vi anser uppfyller våra kvalitetsstandarder och löser särskilda krav, använder vi gärna dessa istället för att återuppfinna hjulet.

Tillägg för internationalisering

Några av de viktigaste tilläggen från tredje part som Qala är byggt för att vara kompatibelt med inkluderar:

 1. MultilingualPress – detta fantastiska tillägg tar en WordPress-multiwebbplats och förvandlar den till ett internationellt nätverk av lokala webbplatser. Det är överlägset den bästa lösningen för WordPress/WooCommerce internationalisering för de flesta användningsområden.
 2. Aelia Currency Switcher – tillåter en lokal webbplats att sälja i flera valutor.
 3. Yoast SEO – de facto plugin för WordPress och WooCommerce SEO.
 4. WooCommerce EU VAT number – tillhandahåller en tjänst som kan kontrollera giltigheten av EU-momsnummer – detta hjälper B2B-webbplatser att upprätthålla efterlevnad när det gäller EU-moms.
 5. WooCommerce Sequential Order Numbers Pro – gör att man kan anpassa ordernummer i en internationell WooCommerce-butik. Detta gör att butiksansvariga kan säkerställa att ordernummer är unika och logiska, vilket hjälper till med integrationer och andra affärsprocesser.

Det här är bara de moduler som i första hand handlar om internationalisering. I Qala finns det många fler moduler (både Qala-specifika och kurerade från det bredare ekosystemet) som hanterar andra krav. I den här artikeln hoppas vi att vi har visat kraften i Qala som en plattform för internationaliserad e-handel.

Var du än är på din e-handelsresa kan Angry Creative hjälpa dig. Om du närmar dig internationaliseringsdelarna av din tillväxthistoria är det särskilt viktigt att fatta rätt tekniska och operativa beslut. Hör gärna av dig och låt oss prata.

Är du redo att ta nästa steg med din e-handel, tveka inte på att kontakta oss!

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading