Hem / WordPress / WordPress – tillgänglighet, webbläsartestning och efterlevnad

WordPress – tillgänglighet, webbläsartestning och efterlevnad

Precis som vilken annan webbplats som helst måste en WordPress-driven webbplats vara tillgänglig för dina besökare. Det kanske låter självklart, men det är egentligen ganska komplex. De flesta har hört talas om Google Chrome, Internet Explorer och Mozilla Firefox, men det finns massor av andra webbläsare också. Sedan måste vi också tänka på tillgänglighet för användare med funktionsnedsättning – i många länder inklusive Storbritannien anses det vara diskriminering (och därför olagligt för företag) att skapa en webbplats som inte följer riktlinjerna för tillgänglighet. Då måste vi även ta hänsyn till smartphoneanvändare, surfplattanvändare och kanske i framtiden smartwatchanvändare.

Och så finns det datorer. Du kanske inte tycker att det är viktigt att ha maskiner i åtanke när du bygger en webbplats, men det är det! Att se till att din kod är giltig, optimerad för sökmotorer och kan ansluta till andra webbtjänster via flöden kan göra stor skillnad för din webbplats trafik och övergripande prestanda. Låt oss ta en titt på några nyckeldetaljer.

Webbläsartestning

Webbläsartestning innebär inte längre att man försöker få en webbplats att se likadan ut i webbläsare med olika funktioner eller på enheter med olika skärmstorlekar. Det innebär att man säkerställer att en persons upplevelse av en design ska vara lämplig för funktionerna i en webbläsare eller enhet. Att använda sig av moderna webbdesignstandarder och verktyg innebär ofta att din webbplats inte fungerar på samma sätt i äldre webbläsare.

Testning av webbläsare i datorer

Vi testar vårt arbete i aktuella versioner av stora stationära webbläsare, inklusive de som är gjorda av Apple (Safari), Google (Chrome), Microsoft (Microsoft Edge) och Mozilla Firefox. Alla versioner av dessa webbläsare som är mindre än 2 år gamla bör återge webbplatsen på ett i stort sett identiskt sätt.

Vi kommer också att testa för att säkerställa Microsoft Internet Explorer 8 för Windows för att säkerställa att användarna får en tillfredsställande, men vanligtvis annorlunda, upplevelse. Om du vill ha en annan nivå av kompatibilitet över webbläsare, vänligen meddela oss så inkluderar vi den specifika detaljen i projektets omfattning.

Testning av mobila webbläsare

Att testa populära småskärmsenheter är viktigt för att säkerställa att en persons upplevelse av en design är lämplig för kapaciteten hos enheten de använder. Vi testar vårt arbete inom:

  • iOS: Safari and Google Chrome,
  • Android: Google Chrome and Firefox

Vi testar för närvarande inte Blackberry OS eller Blackberry QNX, Opera Mobile, Symbian eller andra mobila webbläsare. Om du behöver att vi testar med dessa, vänligen meddela oss så kan vi specificera det med dig.

Webbläsartestning

HTML-sidkarta

Detta är en webbplatskarta för människor. Det anses allmänt vara bästa praxis att inkludera en sådan webbplatskarta för enkel åtkomst till alla delar av webbplatsen. Beroende på navigeringsdesignen kan det vara tillrådligt att inkludera en HTML-webbplatskarta eller inte – ibland är en webbplats för enkel för att motivera att använda en HTML-webbplatskarta.

XML-sidkarta

En webbplatskarta för datorer. Den berättar för sökmotorerna vad som finns på din webbplats och hur man bäst indexerar den. Angry Creative kommer att installera ett plugin som automatiskt genererar och underhåller en XML-webbplatskarta för webbplatsen som en del av vår grundläggande SEO-uppsättning.

Validerande kod (W3C)

All HTML- och CSS-kod som Angry Creative producerar kommer att valideras mot W3C:s validator. Angry Creative kan garantera att vår egen kod kommer att vara giltigt. Plugins kan ibland orsaka ogiltig kod, men det ligger utanför vår kontroll. Alla rimliga ansträngningar kommer dock att göras för att säkerställa att det inte finns några valideringsfel eller varningar på den slutliga webbplatsen.

WordPress tillgänglighet för människor

Angry Creative kommer att följa WCAG (webbplatstillgänglighet) bästa praxis så nära som möjligt för att säkerställa att besökare med någon form av sensorisk funktionsnedsättning fortfarande kan komma åt och använda webbplatsen. När du använder ett befintligt tema kommer vi inte att ändra tillgängligheten inom temat om det inte är specificerat som en del av ett projektomfattning.

Flöden

WordPress har inbyggt stöd för RSS- och ATOM-flöden, både för alla inlägg, kategori-, tagg- och författarespecifika inlägg och kommentarer. Dessa flöden kan användas för att koppla din webbplats med andra webbtjänster som sociala medier eller nyhetsbrev samt användas i RSS-läsare.

Sammanfattning

På Angry Creative försöker vi balansera tillgänglighetskrav med kostnadsöverväganden. Såvida inte din webbplats specifika krav gör att vi behöver ägna extra uppmärksamhet åt äldre webbläsare, föredrar vi att vara framåtsträvande och använda oss av moderna tekniker och standarder för att ge dina besökare (både människor och maskiner) den bästa möjliga upplevelsen.

Vi hoppas att detta har varit en användbar guide till tillgänglighet för WordPress-webbplatser – kontakta oss om du tror att vi kan göra bättre, eller om du har några krav som du vill prata igenom med oss.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading