Hem / Gör din WordPress hemsida säker 2024

Gör din WordPress hemsida säker 2024

Säkerhet är ett brett ämne som omfattar flera områden och potentiella attackmetoder. En attack kan riktas mot ditt nätverk, mot servern eller mot dina besökare. Att vara utsatt för attacker är tyvärr en verklighet för alla webbplatser, men med rätt försiktighetsåtgärder och aktivt säkerhetsarbete kan du motverka eventuella intrång.

Vad innebär det egentligen att bli hackad?

Hackad sida

Att bli hackad innebär vanligtvis att någon har fått tillgång till din webbplats för att kunna infoga sin egen kod eller sitt eget innehåll. När hackaren väl har tillgång till webbplatsen, infogar de skadlig kod eller innehåll som kan göra olika saker beroende på vad målet är. Det kan vara allt från att ta webbplatsen offline till att sprida skadlig programvara och utföra DDoS-attacker. Ett intrång kan också omdirigera besökare till andra webbplatser, använda din webbplats för att sprida reklam eller omdirigera betalsystem på e-handelswebbplatser.

Hur bygger man en säker webbplats?

Säkerheten för en WordPress hemsida börjar med hosting. När du placerar din webbplats hos ett hostingföretag som inte har den nödvändiga säkerheten, kan din webbplats hamna i riskzonen om en annan kund på samma server har blivit attackerad. När du väljer en hostingtjänst eller behöver sätta upp egna servrar finns det några saker att tänka på:

 • Använd en serverbrandvägg.
 • Använd gärna en WAF-tjänst som Cloudflare.
 • Håll serverinformationen borta från obehöriga så att endast erfaren IT-personal kan komma åt servern.
 • Anslut aldrig till servern från ett osäkert nätverk, t.ex. offentliga wifi-nätverk på tågstationer osv.
 • Om du måste använda FTP, se till att göra det över SSL. Detta kallas vanligtvis SFTP eller FTPS, beroende på protokollet.
 • Skapa alltid unika databaser för varje installation så att en hackning av en webbplats inte resulterar i fullständig databastillgång till andra webbplatser.
 • Gör säkerhetskopior av databasen och webbrotfilerna så ofta som möjligt, särskilt precis innan du gör en ändring.
 • Använd säkra lösenord och undvik att återanvända dem. Använd gärna en lösenordshanterare.

Använd krypterad överföring, SSL

Kryptera kommunikationen mellan besökaren och din webbplats, detta visas genom att dina webbadresser börjar med https:// istället för http:// som annars är fallet. HTTPS (även känt som SSL/TLS) är vanligtvis ett krav för e-handel eftersom det gör det möjligt att verifiera att webbplatsen du kommunicerar med faktiskt är vad den utger sig för att vara och att ingen har ändrat informationen längs vägen. När du ställer in ett SSL-certifikat måste du se till att det är giltigt och utfärdat av en betrodd certifikatutfärdare. Om dessa krav inte uppfylls kommer webbläsaren att vägra trafik till webbplatsen. Ett bra sätt att testa säkerheten för din SSL-inställning är att använda Qualys SSL Server Test.

För att säkerställa att du väljer rätt plattform, behöver en senior DevOps-expert med god säkerhetsförståelse granska din plattform, din server och nätverksinfrastruktur samt din befintliga setup för att säkerställa att den är korrekt konfigurerad. Detta ger dig information om några tjänster behöver uppdateras eller om du använder en osäker hostingtjänst. Om setupen inte håller måttet, föreslår vi säkrare och mer pålitliga lösningar.

Låt en expert granska dina plugins och teman

En granskning av din WordPress-installation, ditt tema och dina plugins kan behöva utföras för att säkerställa installationens säkerhet. Detta gör det möjligt att undersöka och läsa koden för att hitta potentiella hål som kan utnyttjas av hackare. Våra kompetenta WordPress-experter kan utföra dessa undersökningar för att hitta var säkerhetshålen finns och föreslå säkrare alternativ samt implementera strategier för att säkra din webbplattform i framtiden.

Upprätthåll säkerheten på din webbplats

Säkerhet behöver också underhållas. En webbplats som är säker idag är inte nödvändigtvis säker imorgon. Därför är det viktigt att kontinuerligt uppdatera och kontrollera din webbplats för att säkerställa att säkerheten upprätthålls och är uppdaterad. Ett säkerhetsavtal för regelbundna granskningar och övervakning kan därför vara en bra idé. Det ger dig en fullständig översikt över den befintliga setupen och säkerställer att uppdateringar, plugins och integrerade tjänster hålls säkra.

Minimera risken för att bli hackad

 • Håll alltid din brandvägg och ditt virusskydd uppdaterade. Genom att skydda ditt eget datorsystem tar du det första steget för att inte utsätta din webbplats för säkerhetsproblem.
 • Använd aktuella versioner av integrerad programvara. Om en version av en app, plugin eller widget inte har uppdaterats på över ett år kan det vara bättre att leta efter ett annat alternativ som uppdateras och granskas regelbundet.
 • Använd aktuella versioner av CMS. Äldre CMS-versioner kan innehålla säkerhetshål som kan utnyttjas.
 • Använd hostingföretag som rutinmässigt ser över din säkerhet.
 • Ange aldrig lösenordsinformation på webbplatser som du har navigerat till via e-postlänkar. Kom ihåg att inget legitimt företag kommer att be dig om kontoinformation via e-post.
 • Håll verktyg som WP-CLI, drush, etc. uppdaterade. Om ditt CMS har installationsfiler som inte behövs efter installationen bör dessa raderas.
 • Underskatta aldrig hur attraktiv din webbplats kan vara för hackare. Det tar bara ett ögonblick att få kontroll över en oskyddad webbplats. Din webbplats som finns på internet är tillräckligt för att du ska vara ett potentiellt mål.
 • Använd en WAF som Cloudflare. Detta skyddar din installation mot de flesta attacker, även de som du inte har hunnit patcha om attackvektorn är känd.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vårt team av seniora DevOps- och WordPress-experter kan hjälpa dig att stärka säkerheten för din webbplats och serverplattform. Vi kan ge dig konkreta förslag på förbättringar för att stärka säkerheten och hjälpa dig att implementera dessa. I de flesta fall kommer det att kosta dig många gånger mer att stärka den befintliga plattformen jämfört med att bara byta. Vi använder Synotio WordPress-hosting som är en fullt hanterad lösning. Efter många års erfarenhet i branschen har vi utvecklat ett antal verktyg som skyddar WordPress-installationer och rapporterar potentiella attackvektorer så att vi proaktivt kan arbeta med säkerhet. Tillsammans levererar vi en högkvalitativ tjänst där vi tar ansvar för att testa och driva kundens installationer och serva kundens lösning. Kontakta oss för en säkerhetsgranskning eller läs mer om våra underhållsavtal.

Vill du veta mer om hur Angry Creative kan hjälpa dig att säkerställa att din WordPress hemsida är säker? Boka ett möte med vår VD, Jimmy, idag!

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading