Hem / WordPress migration: Fördelar och nackdelar

WordPress migration: Fördelar och nackdelar

Många företag överväger att migrera sina webbplatser till WordPress. Men det finns både fördelar och nackdelar med att göra detta, och det är inte alltid den bästa lösningen för alla företag.

WordPress marknadsandel varierar ganska mycket beroende på vilken källa du väljer att tro på. Men med uppskattningar som sträcker sig från 38% till 70% är det fortfarande utan tvekan det mest populära innehållshanteringssystemet (CMS) för webbplatser och ligger långt före sina konkurrenter. Det har också blivit utsett till bästa CMS flera år i rad.

På grund av dess popularitet ligger det vanligtvis högst upp på listan vid överväganden. Om du för närvarande funderar på att flytta din webbplats till ett nytt CMS, här är vad vi anser vara de största fördelarna och nackdelarna med att migrera till WordPress.

Som en liten parentes är det viktigt att notera att vi här pratar om WordPress.org, den kraftfulla mjukvaran som är ”självhostad”. Den skiljer sig från WordPress.com, som är hostad av WordPress och som är mycket mer begränsad i sina möjligheter.

Fördelar med att flytta till WordPress

1. Bra för SEO

WordPress har en enkel URL-struktur som sökmotorerna – inklusive Google – alltid har älskat. Koden bakom WordPress är enkel, vilket gör det lätt för sökmotorerna att indexera webbplatser byggda på det. Utöver detta finns det några populära SEO-plugins som hjälper ännu mer och som du enkelt kan hantera internt.

2. Extremt anpassningsbar

Eftersom det är så allmänt antaget finns det tusentals tillägg – kallade plugins – tillgängliga för WordPress. De flesta av dem är billiga eller gratis och utför alla möjliga kraftfulla funktioner, såsom e-handel, formulärhantering, sociala medier-integration, forum, gallerier och bildspel, och mycket mer. Det finns också obegränsade sätt att anpassa själva mjukvaran, så att du kan skapa en unik design som perfekt återspeglar ditt företags varumärke och värderingar.

3. Lätt att använda

WordPress anses allmänt vara det mest användarvänliga CMS. Det är snabbt, enkelt att hantera och kräver inte omfattande kodningskunskaper för att hantera innehållet. Det är lätt för din marknadsföringspersonal att publicera nya inlägg och sidor, lägga till och ändra storlek på bilder eller redigera befintlig text. Dina IT-anställda kommer att kunna hantera backend-operationerna, såsom att uppdatera plugins och WordPress-mjukvaran. Så du behöver inte betala ett tredjepartsföretag för den dagliga hanteringen av din webbplats.

4. Det är gratis

WordPress binder dig inte till ett CMS som kräver månatliga eller årliga underhållsavgifter. Om din nuvarande webbplats är byggd på ett anpassat CMS betalar du nästan säkert varje gång det sker en uppdatering. Oavsett om det är en enkel säkerhetsuppdatering eller en större uppdatering av mjukvaran, måste du betala din leverantör för att göra uppdateringen åt dig. WordPress är gratis, öppen källkod och de tar inte betalt för det. Självklart behöver du utföra en viss mängd uppdateringar och underhåll med WordPress. Men det finns inga avgifter för WordPress-mjukvaruuppdateringar. Vissa stora företag kan hantera uppdateringsprocessen via sin IT-avdelning, även om många föredrar att lägga ut den till en specialistbyrå för att undvika eventuella problem.

5. WordPress har en inbyggd blogg

WordPress byggdes ursprungligen som en bloggplattform, så den har utmärkta bloggmöjligheter. Bloggar är bra för att lägga till innehåll på din webbplats. När du lägger till ett blogginlägg lägger WordPress också till andra sidor på din webbplats. Ytterligare sidor, i form av arkiv, kategorier och taggar, läggs alla automatiskt till på din webbplats och sökmotorerna kommer att indexera dessa. Dessutom gillar sökmotorerna regelbundet uppdaterade webbplatser och bloggar är det enklaste sättet att uppnå detta.

6. Långsiktighet och skalbarhet

WordPress webbplatser är mycket skalbara. Du kan utöka funktionaliteten när du behöver, genom att lägga till nya möjligheter. Du kanske vill införa e-handel senare, kanske med WooCommerce, eller utöka för att lägga till ett communityforum eller en social nätverksapplikation. Så länge du har tillräcklig hosting kan den hantera stora mängder data utan att kompromissa med prestandan. Du kan fortsätta lägga till sidor, inlägg, bilder och media nästan obegränsat. Detta ger din WordPress webbplats en trygg långsiktighet och låter den fortsätta växa och utvecklas över tid.

7. Tillgång till utvecklare

På grund av dess omfattande distribution och popularitet drar WordPress nytta av ett stort utvecklarsamhälle. Många fler utvecklare och kodare är skickliga i WordPress än i andra innehållshanteringssystem. Företag kan känna sig säkra på att basera sina webbplatser på WordPress och veta att de alltid kommer att ha alternativ i framtiden.

Moving

Nackdelar med att flytta till WordPress

1. Kostnad

Själva processen att migrera din webbplats till WordPress kommer att kosta dig. Om du har en stor eller komplex webbplats, som många små och medelstora företag och större företag har, är det en seriös åtgärd att migrera till WordPress. Du kan kanske utföra det internt om din personal har den nödvändiga expertisen. Men det är mer troligt att du kommer att behöva arbeta med en WordPress-utvecklare som har erfarenhet av att genomföra WordPress-migrationer. Det finns många automatiserade CMS-migrationstjänster på marknaden, men oftast kommer någon anpassning att krävas. Omfattningen av anpassningen beror på webbplatsens komplexitet.

2. Tidskrävande

En grundlig och ”riktig” WordPress-migration är tidskrävande. Den måste planeras och utföras effektivt, med tid avsatt för de nästan oundvikliga problemen och felsökningen. Beredskapsplaner är avgörande för en lyckad WordPress-migration. Det kan ta veckor eller månader från planering till slutlig implementering, så du måste säkerställa att du har nödvändig tid att investera i en WordPress-migration.

3. Komplexitet

En WordPress-migration är inte en enkel uppgift. Det är ett komplext projekt och måste hanteras noggrant och systematiskt. För att det ska gå så smidigt som möjligt kan du vilja använda ett företag med erfarenhet av att hantera WordPress-migrationer. Vissa WordPress-migrationer är enkla, men för affärskritiska webbplatser garanterar ett professionellt tillvägagångssätt framgång. En erfaren byrå kommer att vara skicklig på att förutse och övervinna de typiska flaskhalsarna och problemen som ett så stort IT-projekt ofta stöter på.

4. WordPress är inte bäst på allt

Även om det är den mest populära webbplatsmjukvaran finns det vissa applikationer där WordPress inte alltid är det bästa alternativet. Det är bra för företagswebbplatser, e-handelsoperationer och för innehållsmarknadsföring. Men vissa delar av WordPress är byggda av volontärer. Aspekter som översättning av administrationsområdet, till exempel, är inte professionellt outsourcade och volontärer kan lägga till sina egna översättningar. För globala operationer, där anställda i andra länder hanterar webbplatsen på andra språk än engelska, kan kvaliteten på översättningen ibland brista.

Slutsats

Som du kan se finns det både fördelar och nackdelar med att migrera till WordPress. Men med färre nackdelar, och med systemets omfattande popularitet, erbjuder WordPress det bästa alternativet i de flesta fall. Om din webbplats är avgörande för ditt företag, representerar tiden och budgeten som krävs för en WordPress-migration alltid en sund affärsinvestering.

Har du problem med ditt nuvarande CMS och överväger fördelarna och nackdelarna med att migrera till WordPress? Boka ett möte med vår VD, Jimmy, idag för att diskutera hur Angry Creative kan hjälpa dig att göra din övergång smidig och framgångsrik!

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

briqpay-feat

Mattias Tengblad | Reading time 3 min

Briqpay – flexibel betallösning för B2B e-handel

feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 minutes

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?. Konverteringsoptimering (CRO) är processen att öka andelen konve…

Read more
feat-cro

Mattias Tengblad | Reading time 8 min

Konverteringsoptimering

feat-app

andershermansson | Reading time 12 min

Affärssystem (ERP) för WooCommerce

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips, inspiration och insikt om WordPress och WooCommerce och den digitala världen bortom.

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå

Loading