Hem / WooCommerce / BankID för WordPress och WooCommerce

BankID för WordPress och WooCommerce

Med BankID integrerat på din webbplats kan du identifiera dina kunder och administratörer med en välbeprövad lösning som är säker för både dig och dina kunder.

Gör din webbplats säker

Bankid

BankID är en elektronisk ID-handling som motsvarar körkort, pass och andra legitimationer och gör det möjligt för företag, banker, myndigheter och organisationer att identifiera och ingå avtal med privatpersoner över internet. Med sina 8 miljoner användare och över 4 miljarder användningstillfällen varje år är BankID den i särklass mest använda e-legitimationen i Sverige och kommer ge din webbplats en trygghetsstämpel dina kunder litar på.

BankID för administratörer

Med BankID för WordPress kan du ge dina administratörer ett alternativ till WordPress vanliga admininlogg och låta dem logga in med sitt BankID istället. Om du vill ha ett extra lager av säkerhet kan du också välja att helt stänga av den vanliga inloggningen och enbart låta dina administratörer logga in med BankID. På så sätt kan du vara helt säker på att enbart de personer du har valt har tillgång till adminpanelen.

BankID för kunder

Om du säljer åldersreglerade artiklar, erbjuder vårdtjänster eller om dina kunder kan ingå avtal på din webbplats så är BankID en välbeprövad och smidig lösning som de flesta av dina kunder redan använder. Möjligheterna är många och du kan till exempel använda BankID för att hantera betalning, kundinlogg och ålderskontroller. 

Betalning

Med BankID för WooCommerce kan du välja att vissa betalsätt, när beloppet överstiger en viss summa, kräver en BankID-signering. Om du själv fakturerar dina kunder är detta en trygghet och du kan vara säker på att fakturan går till rätt person.

Kundinlogg

Många kunder vill kunna logga in på sitt konto för att följa sina ordrar men vill samtidigt inte behöva komma ihåg ännu ett användarnamn och lösenord. Nu kan du låta dina kunder välja om de vill logga in med användarnamn eller BankID.

Ålderskontroll

Med BankID integrerat i din e-handel kan du välja att vissa av dina artiklar ska förses med åldersspärr. Kunden måste då bekräfta sin ålder genom en BankID-signering innan köpet kan slutföras.

Trygghet till ett pris

BankID kommer göra din webbplats säkrare och är ibland helt nödvändigt beroende på din verksamhet, dock innebär det en extra kostnad för dig och ett extra steg för dina kunder. BankID tar betalt för varje signering och om du har många kunder och låg vinstmarginal kan det snabbt bli en kostsam historia. Många e-handlare upplever också att konverteringen minskar när BankID är ett krav och bör därför ej användas om det inte är nödvändigt. Vill du veta mer om BankID för WordPress och WooCommerce? Kontakta oss eller vår partner Redlight media så hjälper vi dig att reda ut om BankID passar för din verksamhet.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar

struktur

Mattias Tengblad | Reading time 5 min

Öka din konvertering med megameny

Geolocalization

Mattias Tengblad | Reading time 4 min

Öka din konvertering med geolokalisering

WCAG

Mattias Tengblad | Reading time 5 min

Gör er webbplats redo inför webbdirektivet den 23 september

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips och inspiration!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor med tips och inspiration!

Dags att ta nästa steg mot en affärsnyttigare webb?

Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi tillsammans kan ta er verksamhet till nästa nivå